Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Συνταγές

Χριστουγεννιάτικα μπισκοτοδεντράκια


Υλικά

  • 1 πακετάκι φυστίκια αιγίνης
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 180γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 90γρ. φρέσκα κρέμα
  • 450γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100γρ. corn-flour
  • 2 κουταλάκια Baking Powder
  • Λίγο αλάτι
  • 1 κουταλάκι εσάνς βανίλια ή 1 κουταλιά ζάχαρη βανίλιας

Γλάσο για διακόσμηση και επικόλληση

  • 350 γρ ζάχαρη
  • ½ μεζούρα νερό
  • λίγο χρώμα

(θα χρειαστείτε άσπρο γλάσο για την επικόλληση και πράσινο & κόκκινο για τη διακόσμηση)



Εκτέλεση

  • Βάζετε τα φυστίκια αιγίνης στον κάδο και ρυθμίζετε 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5. Αδειάζετε σε ένα δοχείο και τα αφήνετε στην άκρη.
  • Βάζετε στον κάδο τη ζάχαρη και ρυθμίζετε 20 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 9 να γίνει άχνη.
  • Προσθέτετε το βούτυρο, το αυγό και τη φρέσκα κρέμα και ρυθμίζετε 30 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5.
  • Μετά προσθέτετε το αλεύρι, το corn-flour, το baking powder, το αλάτι, το εσάνς βανίλιας, τα φυστίκια αιγίνης  και ρυθμίζετε 10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5.
  • Έπειτα ρυθμίζετε 1 λεπτό, ταχύτητα στάχυ.
  • Βάζετε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου και μετά φτιάχνετε τα μπισκότα.
  • Ανοίγετε τη ζύμη με πλάστη πάνω σε λαδόχαρτο που θα μπεί στο ταψί σας.  Κόβετε τα σχήματα που χρειάζεστε και αφαιρείτε τη ζύμη μεταξύ των σχημάτων.  Η ζύμη αυτή ξαναχρησιμοποιείται. 
  • Μεταφέρετε το λαδόχαρτο στο ταψί και τα ψήνετε για 10-15 λεπτά στους 180° μέχρι να ροδίσουν. 
  • Συνεχίζετε μέχρι να έχετε όλα τα μεγέθη που χρειάζονται για το δεντράκι. Θα χρειαστείτε 2 από το κάθε μέγεθος.
  • Όταν είστε έτοιμοι να κάνετε τη συναρμολόγηση, ετοιμάζετε και το γλάσο για επικόλληση.  Βάζετε τη ζάχαρη στον κάδο και αλέθετε σε άχνη 30 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 9.  Προσθέτετε το νερό (και το χρώμα αν θέλετε) και ρυθμίζετε 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5. Βάζετε το μείγμα σε κορνέ για εύκολη χρήση και για να μην σφίξει.
  • Βάζετε το πιο μεγάλο αστέρι σε μια βάση και διακοσμείτε με το πράσινο γλάσο.  Στο κέντρο του μπισκότου βάζετε λίγο άσπρο γλάσο και αμέσως τοποθετείτε ακόμα ένα μπισκότο του ιδίου μεγέθους από πάνω, αλλά οι άκριες του αστεριού να είναι χιαστί (οι άκριες του πάνω μπισκότου να είναι στα ενδιάμεσα των άκρων του κάτω μπισκότου).
  • Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να συμπληρώσετε όλα τα μεγέθη.  Χρησιμοποιείτε κόκκινο γλάσο για τα στολίδια.

Συμβουλή σεφ

Μπορείτε να φτιάξετε ότι σχήμα μπισκότων θέλετε με αυτή τη συνταγή. 

Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δική σας φαντασία για τη διακόσμηση, π.χ. αντί για πράσινο γλάσο μπορείτε να βάλετε λιωμένη σοκολάτα και αμέσως ρίχνετε από πάνω διάφορα χρωματιστά βερμισέλι.

Η συνταγή αυτή έγινε διασκευή στο Thermomix από τη Σύμβουλο του Thermomix,  Άννα Μαυρουδή.