Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Συνταγές

Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα


Υλικά

  • 150 γρ αμύγδαλα
  • 160 γρ ζάχαρη
  • 150 γρ βούτυρο
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη βανίλιας THERMOMIX ή 1 κουταλάκι απόσταγμα βανίλιας
  • 1 αυγό
  • 250 γρ αλεύρι
  • 100 γρ κιτροειδή (mixed fruit peel)
  • 100 γρ κερασάκια γλασέ κόκκινα
  • 100 κερασάκια γλασέ πράσινα (όλα κομμένα σε μικρά κομματάκια)


Εκτέλεση

  • Αλέθετε τα αμύγδαλα χοντρά-χοντρά 3-5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5, τα αδειάζετε σε ένα μπολάκι και τα αφήνετε κατα μέρος.
  • Ζυγίζετε τη ζάχαρη στον κάδο και αλέθετε σε ζάχαρη άχνη 20 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 9.
  • Προσθέτετε το βούτυρο σε κομματάκια και αναμιγνύετε για 10 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 5.
  • Προσθέτετε τη βανίλια και το αυγό, αναμιγνύετε 5 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 5.
  • Προσθέτετε το αλεύρι και τα αμύγδαλα και αναμιγνύετε 5 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 5.
  • Προσθέτετε τα κιτροειδή και αναμιγνύετε 5 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 5.
  • Τέλος, προσθέτετε τα κερασάκια και αναμιγνύετε 5 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 5.

Σε αυτό το στάδιο μπορεί να χρειαστεί να βοηθήσετε στο ανακάτεμα με τη σπάτουλα, ή να βγάλετε τη ζύμη απο τον κάδο και να συνεχίσετε με το χέρι.

Σχηματίζετε τη ζύμη σε ρολά των 15 εκατοστών περίπου και τα τυλίγετε σε λαδόχαρτο σε κυλιντρικό σχήμα. Στρίφετε τις άκριες του λαδόχαρτου για να μείνει το σχήμα στη θέση του και τα βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα ή μέχρι να τα χρειαστείτε. 

Κόβετε τά ρολά σε φέτες πάχους ½ εκατοστού, τα τοποθετείτε αραιά σε ταψί με λαδόχαρτο και τα ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 10 με 15 λεπτά στους 180ο  (ανάλογα με το φούρνο) μέχρι να πάρουν ένα πολύ απαλό χρώμα, τόσο απαλό που ούτε που θα ροδίσουν.  Θα είναι επίσης πολύ μαλακά μόλις βγούν απο το φούρνο, έτσι τα αφήνετε 5 λεπτά στο ταψί πριν τα βάλετε σε σχάρα για να κρυώσουν.

Είναι σημαντικό να μην βαρυψηθούν γιατί θα γίνουν πολύ σκληρά.