Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Συνταγές

Παγωτό καρπούζι


Υλικά

  • 1000 γρ. καρπούζι, κομμένο σε κομμάτια, χωρίς κουκούτσια
  • 150 γρ. ξανθή ζάχαρη
  • 2 φακελάκια κρέμα στιγμής γκαρνί
  • 400 γρ. γάλα


Εκτέλεση

         

  1. Βάλτε στον κάδο το καρπούζι και πολτοποιήστε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.
  2. Προσθέστε τη ζάχαρη και θερμάνετε 10 λεπτά/80°/ταχύτητα 2.  Αδειάστε το μείγμα σε ένα δοχείο μέχρι να κρυώσει καλά.  Πλύνετε και στεγνώστε τον κάδο.
  3. Βάλτε στον κάδο τις κρέμες στιγμής, το γάλα και χτυπήστε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5 ή μέχρι να πήξει η κρέμα.
  4. Συνεχίστε το χτύπημα 1 λεπτό/ταχύτητα 3 ρίχνοντας το πολτοποιημένο καρπούζι λίγο-λίγο από το άνοιγμα της μεζούρας (σηκώστε ελαφρά τη μεζούρα από τη μια πλευρά) ή μέχρι να ενσωματωθεί το καρπούζι με την κρέμα.  Αδειάστε το μείγμα σε παγοθήκες και βάλτε στην κατάψυξη για λίγες ώρες να παγώσει. (βλ. συμβουλή)
  5. Βάλτε στον κάδο τα παγάκια-παγωτό και χτυπήστε στην ταχύτητα 6, βοηθώντας με τη σπάτουλα από το άνοιγμα της μεζούρας.  Βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν μείνει μεγάλα κομμάτια, τοποθετείστε το χτυπητήρι στη θέση του και χτυπήστε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4 προτού σερβίρετε. 

Συμβουλή
Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε παγοθήκες, αδειάστε το μείγμα από το βήμα 4 σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και βάλτε το στην κατάψυξη.  Αναμείξτε το μείγμα 2 ώρες μετά με ένα κουτάλι και αφήστε στην κατάψυξη μέχρι να πήξει καλά και να σερβίρετε.

Μερίδες: 10 μερίδες

Διασκευή στο Thermomix από τη σύμβουλο Λευκωσίας, Μαρίνα Παντελίδου