Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Συνταγές

Σούπα με λαχανάκια Βρυξελλών vichyssoise


Υλικά

  • 50 γρ βούτυρο
  • 1 πράσο μεγάλο χοντροκομμένο
  • 350 γρ πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 150 γρ λαχανάκια Βρυξελλών
  • 800 γρ νερό
  • 1 κουταλιά ζωμό λαχανικών Thermomix
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 20 γρ φύλλα μαϊντανό
  • 150 γρ γιαούρτι
  • 50 γρ sour cream


Εκτέλεση

  • Κόβετε το βούτυρο σε κύβους και το βάζετε στον κάδο.  Προσθέτετε το πράσο, τις πατάτες και 100 γρ λαχανάκια Βρυξελλών.  Ρυθμίζετε 5 λεπτά, 100° , ταχύτητα 2.
  • Ψιλοκόβετε τα λαχανικά 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5 και προσθέτετε 500 γρ νερό και το ζωμό λαχανικών.  Αλατοπιπερώνετε και ρυθμίζετε 15 λεπτά, 100° , ταχύτητα 2.
  • Ελέγχετε αν ψήθηκαν τα λαχανικά, προσθέτετε τα υπόλοιπα λαχανάκια Βρυξελλών και το μαϊντανό και πατάτε 30 δευτερόλεπτα το κουμπί Turbo.
  • Προσθέτετε το γιαούρτι και ζεστό νερό μέχρι την ένδειξη του 1 ½ λίτρου και αναμιγνύετε 10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5.
  • Σερβίρετε και γαρνίρετε με λίγο sourcream στο κάθε πιάτο.   Με ένα πηρούνι φτιάχνετε σπιράλ σχήματα κρέμας στη σούπα.

Συμβουλή Σεφ

Αντί για λαχανάκια Βρυξελλών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο κάρδαμο (watercress).