Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Συνταγές
Χρόνος προετοιμασίας: 36 λεπτά

 

 


Υλικά

  • 4 μεγάλες και ώριμες ντομάτες
  • αλάτι
  • 1κουταλιά μουστάρδα
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη
  • 1 κουταλιά ανάμεικτα βότανα (ρίγανη, θυμάρι, δάφνη κλπ)
  • 400 γρ τυρί raclette, κομμένο σε φέτες
  • 1 κουταλιά βασιλικό ψιλοκκομένο

Ζύμη

  • 150 γρ βούτυρο και 10 γρ για να αλείψετε το ταψί
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • 300 γρ αλεύρι φαρίνα
  • 100 γρ νερό


Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210° .

  • Κόβετε τις ντομάτες σε ροδέλες και τις τοποθετείτε πάνω σε μια σχάρα ή σε ένα σουρωτήρι.  Ραντίζετε με αλάτι και αφήνετε να στραγγιστούν για 15 λεπτά.
  • Βάζετε όλα τα υλικά για τη ζύμη στον κάδο και ρυθμίζετε 15 δευτερόλεπτα, ταχύτητα  6.  Βγάζετε τη ζύμη και την απλώνετε σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί για τάρτες.  Τρυπάτε αρκετές φορές με ένα πηρούνι και αλείφετε με τη μουστάρδα.  Βάζετε στο ψυγείο για μερικά λεπτά.
  • Βάζετε στον κάδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βότανα (εκτός από το βασιλικό) και ρυθμίζετε 4 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5
  • Αδειάζετε το μείγμα πάνω από τη ζύμη.  Τοποθετείτε από πάνω ένα στρώμα τυριού και αλατοπιπερώνετε ελαφρώς.  Τοποθετείτε από πάνω τις ροδέλες ντομάτας σε κυκλικό σχήμα, βάζοντας ανάμεσά τους το υπόλοιπο τυρί.
  • Ψήνετε στο φούρνο, στο πιο χαμηλό σημείο, για 30 λεπτά.
  • Ραντίζετε με το ψιλοκομμένο βασιλικό.

Συμβουλή σεφ

Αν δεν βρίσκετε εύκολα τυρί raclette, χρησιμοποιείτε γραβιέρα (gruyere).