Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Συνταγές

Σταφιδόψωμο με καρύδια και κολοκυθόσπορους (N)

 

Υλικά:

  • 300 γρ τσάϊ με γλυκάνισσο και κανέλα
  • 100 γρ καρύδια
  • 60 γρ κολοκυθόσπορους
  • 30 γρ ελαιόλαδο
  • 2 φακελάκια μαγιά
  • 50 γρ ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι μπαχάρι
  • 1 κουταλάκι κανέλα αλεσμένη
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο αλεσμένο
  • 450 γρ αλεύρι φαρίνα
  • 150 γρ καλαμποκάλευρο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 100 γρ σταφίδες

Εκτέλεση:

  • Πρώτα φτιάξτε το τσάϊ και αφήστε το να κρυώσει.
  • Βάζετε στον κάδο 50 γρ καρύδια με τους κολοκυθόσπορους και αλέθετε 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 9.  Αδειάζετε σε μπολ και αφήνετε στην άκρη.
  • Βάζετε στον κάδο το ελαιόλαδο, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το μπαχάρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το τσάϊ και ρυθμίζετε 1 ½ λεπτό, 50° , ταχύτητα 3.
  • Προσθέτετε τη φαρίνα και το καλαμποκάλευρο, το αλάτι, τα αλεσμένα καρύδια και κολοκυθόσπορους και αναμιγνύετε 15 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5.
  • Ζυμώνετε 1 ½ λεπτό, ταχύτητα στάχυ.  Στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα προσθέτετε τις σταφίδες και τα υπόλοιπα καρύδια.
  • Βάζετε τη ζύμη σε στενόμακρη φόρμα ή την πλάθετε σε μικρά ψωμάκια, καλύπτετε με μια πετσέτα και αφήνετε να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Αλείφετε με ελαιόλαδο και ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.

Συμβουλή σεφ

Αντί για καλαμποκάλευρο έτοιμο μπορείτε να αλέσετε σιταροπούλα (pop corn) 1 λεπτό, ταχύτητα 10.