Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Συνταγές

Σπαγέττι καρμπονάρα (χωρίς αυγά)

 

 


Καρμπονάρα

  • 50 γρ χαλλούμι
  • 50 γρ αναρή ξηρή
  • 30 γρ πεκορίνο ή κεφαλοτύρι
  • 30 γρ κρεμμύδια εσαλότ
  • 150 γρ μπέϊκον σε κύβους
  • 20 γρ ελαιόλαδο
  • 200 γρ φρέσκα κρέμα
  • 20 γρ βούτυρο 

Σπαγέττι

  • 1 ½ λίτρο νερό
  • 1 πακέτο μακαρόνια σπαγέττι
  • 1 κουταλάκι ζωμό λαχανικών Thermomix
  • ¼ κουταλάκι αλάτι


Εκτέλεση

  • Ζυγίζετε το χαλλούμι σε κομμάτια στο πώμα του κάδου και ανοίγετε στην ταχύτητα 6.  Ενώ τα μαχαίρια δουλεύουν ρίχνετε το χαλλούμι από το άνοιγμα της μεζούρας να αλεστεί.  Αδειάζετε σε ένα μπολ.  Επαναλαμβάνετε με την αναρή και το πεκορίνο.  Αδειάζετε σε δεύτερο μπολ.
  • Βάζετε τα κρεμμύδια στον κάδο και ψιλοκόβετε 3 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 6
  • Προσθέτετε το μπέϊκον και το ελαιόλαδο και ρυθμίζετε 2 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 1.
  • Προσθέτετε την κρέμα και το βούτυρο και ρυθμίζετε 3 λεπτά, 100° , ταχύτητα 1.
  • Προσθέτετε την αναρή και το πεκορίνο και ρυθμίζετε 1 λεπτό, 100° , ταχύτητα 1.  Γεύεστε και αλατοπιπερώνετε ανάλογα με τα γούστα σας.  Αφαιρείτε σε πυρίμαχο μπολ και κρατάτε ζεστό.
  • Βάζετε στον κάδο 1 ½ λίτρο κοχλαστο νερό με το ζωμό και το αλάτι.  Ρυθμίζετε 3 λεπτά, 100°, ταχύτητα 2
  • (TIME OUT) Προσθέτετε τα μακαρόνια από το άνοιγμα της μεζούρας.  Ρυθμίζετε το χρόνο ανάλογα με τις οδηγίες του πακέτου, 100°, αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα 1.
  • Σουρώνετε τα μακαρόνια στο σκεύος Varoma, τα βάζετε στην πιατέλα σερβιρίσματος και περιχύνετε με το μείγμα κρέμας-μπέϊκον.  Ανακατέψετε καλά, ραντίζετε με το χαλλούμι και σερβίρετε αμέσως.