Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Συνταγές

Σούπα φάβας με καραμελωμένα κρεμμύδια (Ν)

Η συνταγή αυτής της υπέροχης παχύρευστης σούπας δημιουργήθηκε στο Thermomix από τον έλληνα σεφ Μιχαήλ Ντουνέτα

Υλικά:

Σούπα φάβας

  • 150 γρ φάβα
  • 3 κουταλιές σπιτίσιο ζωμό λαχανικών Thermomix με 1100 γρ ζεστό νερό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο στα 8
  • 1 μικρό καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κλωναράκι σέλινο
  • αλάτι & άσπρο πιπέρι
  • 80 γρ χυμό λεμονιού
  • 100 γρ ελαιόλαδο

Καραμελωμένα κρεμμύδια

  • 1 κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 15 γρ ελαιόλαδο
  • 15 γρ μαύρη ζάχαρη
  • 10 γρ βαλσαμικό ξύδι


Εκτέλεση:

  • Ξεκινάτε με τα καραμελωμένα κρεμμύδια.  Βάζετε το κόκκινο κρεμμύδι στον κάδο με το ελαιόλαδο και μαλακώνετε 10 λεπτά, 100° , αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα κουτάλι.
  • Προσθέτετε τη ζάχαρη και το ξύδι και ρυθμίζετε ακόμα 10 λεπτά, 100° , αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα κουτάλι.  Αδειάζετε σε ένα μπολ και αφήνετε στην άκρη.  Πλένετε και σκουπίζετε τον κάδο.
  • Βάζετε τη φάβα με 800 γρ ζωμό στον κάδο και προσθέτετε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο.  Αλατοπιπερώνετε και ρυθμίζετε 40 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 1.  Ελέγχετε αν ψήθηκε καλά η φάβα και προσθέτετε χρόνο ανάλογα.
  • Πολτοποιείτε 1 λεπτό, ταχύτητα 10.
  • Προσθέτετε τον υπόλοιπο ζωμό και ρυθμίζετε 5 λεπτά, 100° , ταχύτητα 2.
  • Προσθέτετε το λεμόνι και το ελαιόλαδο και δένετε 1 λεπτό, 80° , ταχύτητα 9.
  • Σερβίρετε την κρέμα φάβας και γαρνίρετε με τα καραμελωμένα κρεμμύδια, κάππαρι, ντοματίνια και λίγο αρωματισμένο ελαιόλαδο ρίγανης.