Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Συνταγές

Σοκολατένιο αυγό


Υλικά

  • 100 γρ άσπρη σοκολάτα
  • 100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 10 γρ βούτυρο ανάλατο


Εκτέλεση

  • Κόβετε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη ζυγίζετε στο πώμα του κάδου.   
  • Ρυθμίζετε στην ταχύτητα 6 και ρίχνετε τα κομμάτια σοκολάτας πάνω στα μαχαίρια από το άνοιγμα της μεζούρας ανεβάζοντας την ταχύτητα στο 8.
  • Λιώνετε τη σοκολάτα 7 λεπτά, 50ο , ταχύτητα 3.Στο τελευταίο λεπτό ρίχνετε και το βούτυρο.
  • Με ένα κουταλάκι απλώνετε τη λιωμένη σοκολάτα στη φόρμα και βάζετε στο ψυγείο να πήξει.  Αφήνετε λίγη λιωμένη σοκολάτα σε δοχείο για φοντύ.
  • Αφαιρείτε προσεκτικά το σχήμα ½ αυγού και απλώνετε λίγη λιωμένη σοκολάτα στις άκρες για να το ενώσετε με το άλλο ½. Αφήνετε να κρυώσουν καλά και περυτιλίγετε με χρωματιστό ασημόχαρτο.

Συμβουλή Σεφ
Τη μέθοδο αυτή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για οποιοδήποτε πασχαλινό σχήμα, είτε είναι αυγό, λαγουδάκι ή κοτοπουλάκι... 

Μπορείτε επίσης να φτιάξετε πραλίνα φουντουκιού ή γκανάς για να γεμίσετε τα τρισδιάστατα σχήματά σας.

Αν δεν έχετε φόρμα, μπορείτε να αγοράσετε ειδικά ξυλάκια, να φτιάξετε ένα μείμα τρούφας σε σχήμα αυγού και αφού τα βάλετε στο ψυγείο να πήξουν, τα βουτάτε στη λιωμένη σοκολάτα και τα αφήνετε να κρυώσουν σε λαδόχαρτο.  Τα ξαναβάζετε στο ψυγείο και αν θέλετε μπορείτε να τα διακοσμήσετε με ζαχαρόπαστα όπως στη φωτογραφία.