Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Συνταγές
Όπως την έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας!

 

 


Υλικά

  • 1 κιλό ντομάτες κομμένες στα 4, χωρίς σπόρους
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κλωνάρι σέλινο χωρίς τα φύλλα
  • 5 φύλλα βασιλικό
  • θυμάρι ή δεντρολίβανο κατά προτίμηση
  • 1 κουταλάκι αλάτι


Εκτέλεση

  • Βάζετε στον κάδο τις ντομάτες με όλα τα υλικά και ρυθμίζετε 1 λεπτό, ταχύτητα 10.  Πρέπει να πολτοποιηθούν καλά οι ντομάτες.
  • Ρυθμίζετε 30 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 1, έχοντας τη μεζούρα σε πλάγια θέση (ή βάζετε το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας).
  • Αδειάζετε τη σάλτσα σε καλά αποστειρωμένα γυάλινα βάζα και κλείνετε αεροστεγώς.  Αφήνετε να κρυώσουν τελείως.
  • Στον πυθμένα μιας μεγάλης κατσαρόλας τοποθετείτε μια πετσέτα κουζίνας και αραδιάζετε τα βαζάκια.  Ρίχνετε αρκετό νερό να καλύψει το ¼ με ½ των βάζων και βράζετε για 15 λεπτά. 

Συμβουλή σεφ

Η σάλτσα αυτή χρησιμοποιείται σαν βάση για οποιαδήποτε σάλτσα ντομάτας σε μακαρόνια, γιαχνιστά κλπ.