Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Συνταγές

Σολομός με λουβί, σπανάκι και φοινόκιο

Υλικά:

  • 8 φιλέτα σολομό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι σουμάκι
  • χυμό ενός λεμονιού
  • 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
  • 350 γρ. λουβί ξερό μουσκεμένο από το προηγούμενο βράδυ
  • 900 γρ νερό
  • 1 δέσμη σπανάκι σε κομμάτια (φύλλα μόνο)
  • 1 φοινόκιο (μάραθο) κομμένο σε κύβους
  • Ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού για ντρέσινγκ για το λουβί


Εκτέλεση
:

  1. Βάλτε το σολομό στους δύο δίσκους του Varoma και ραντίστε τον με το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο, το σουμάκι, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και αφήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε στον κάδο το λουβί και νερό μέχρι την ένδειξη του 1.5 λίτρου. Μαγειρέψτε 20 λεπτά/100°/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.
  3. Προσθέστε το σπανάκι, το φοινόκιο, το αλάτι και τοποθετείστε το Varoma στον κάδο. Μαγειρέψτε 20 λεπτά/Varoma/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.
  4. Σερβίρετε το σολομό σε πιατέλα και το λουβί σε βαθουλό σκεύος. Βάλτε ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού στο λουβί και ανακατέψτε.

Προσαρμογή στο Thermomix από τη σύμβουλο Λευκωσίας Γεωργία Τσιακλή.