Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Συνταγές

Ρύζι με χρυσόμηλα και αμύγδαλα


Υλικά:

  • 150 γρ παστά χρυσόμηλα κομμένα σε λωρίδες
  • 1 μεζούρα χυμό πορτοκάλι
  • 300 γρ ρύζι μπασμάτι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 ½ λίτρο νερό
  • ½ μεζούρα ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι κύμινο
  • 2 κουταλάκια ξηρό κόλιανδρο
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • 1/3 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
  • 100 γρ αμύγδαλα ασπρισμένα κομμένα σε λωρίδες και καβουρδισμένα
  • λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι


Εκτέλεση
:

  • Βάζετε από το βράδυ τα παστά χρυσόμηλα να μουσκέψουν στο χυμό του πορτοκαλιού.
  • Βάζετε το ρύζι στο καλαθάκι.
  • Βάζετε το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα στον κάδο και ρυθμίζετε 10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 4.  Το αδειάζετε στο καλαθάκι με το ρύζι.
  • Βάζετε νερό στον κάδο μέχρι την ένδειξη του 1 ½ λίτρου, τοποθετείτε το καλαθάκι στη θέση του και ρυθμίζετε 20 λεπτά, 100° , ταχύτητα 1.
  • Αδειάζετε το ρύζι σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Πλένετε και στεγνώνετε τον κάδο και βάζετε μέσα το ελαιόλαδο, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι και αναμιγνύετε στην ταχύτητα 4.
  • Προσθέτετε το μείγμα στο ρύζι, ανακατεύετε ελαφρά και σκεπάζετε με μια πετσέτα μέχρι να απορροφηθούν οι μυρωδιές.
  • Όταν κρυώσει προσθέτετε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τα παστά χρυσόμηλα με το χυμό πορτοκαλιού.
  • Γαρνίρετε με το φρέσκο κρεμμυδάκι. 

Η συνταγή αυτή έγινε διασκευή στο Thermomix από τη Σύμβουλο Λεμεσού Ερμούλα Στυλιανίδου.