Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα

Χταπόδι Στιφάδο

Υλικά

  • 600-700 γρ. χταπόδι
  • 2 μεζούρες ελαιόλαδο
  • 500 γρ κρεμμύδια
  • 400 γρ ντομάτες σε κονσέρβα, τεμαχισμένες
  • 40 γρ κόκκινο κρασί
  • 1 κύβο λαχανικών
  • αλάτι, πιπέρι
  • κανέλα, μοσχοκάρυδο
  • 1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση

    1. Άν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε ντομάτες φρέσκες,  τις βάζετε πρώτα στον κάδο και κόβετε 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5.  Αφαιρείτε σε μπόλ.
    2. Κόβετε το χταπόδι σε κομματάκια και το ρίχνετε στον κάδο μαζί με μιά μεζούρα ελαιόλαδο.  Ρυθμίζετε 15 λεπτά, 100° C, ταχύτητα κουτάλι.  Οταν τελειώσει ο χρόνος αδειάζετε σ΄ένα μπoλ.
    3. Ρίχνετε στον κάδο τα κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα, μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ρυθμίζετε 5 λεπτά, 100° C, ταχύτητα κουτάλι.
    4. Προσθέτετε το χταπόδι, τις ντομάτες και τα υπόλοιπα υλικά και ρυθμίζετε 25 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 1.
    5. Aδειάζετε σε γυάλινη πιατέλα και αφήνετε 5-10 λεπτά πριν σερβίρετε.