Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα
Χοιρινό με κυδώνια

Υλικά

  • 600-700 γρ. χοιρινό ψαχνό σε κύβους
  • χυμός από δύο πορτοκάλια
  • χυμός από ένα λεμόνι
  • 1 μεζούρα ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • ¼ φλούδας ενός πορτοκαλιού
  • ¼ φλούδας ενός λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κυδώνι
  • 5 πατάτες μέτριες
  • λίγο δεντρολίβανο
  • λίγο θυμάρι

Εκτέλεση

  • Μαρινάρετε για τουλάχιστο 3 ώρες (καλύτερα από το  προηγούμενο βράδυ) το χοιρινό με το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού.
  • Βάζετε στον κάδο το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το κρεμμύδι και ρυθμίζετε 3 λεπτά 100° ταχύτητα 4.  Μετά προσθέτετε τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού και αλέθετε 7 δευτερόλεπτα ταχύτητα 5.
  • Μετά προσθέτετε το κρέας και ρυθμίζετε 3 λεπτά 100° ταχύτητα 1, αντίστροφη κίνηση.  Προσθέτετε τη μαρινάδα, το αλάτι και το πιπέρι.  Αν η μαρινάδα δεν καλύπτει το κρέας προσθέτετε λίγο νερό.
  • Βάζετε στο Varoma το κυδώνι κομμένο σε οκτώ κομμάτια και τις πατάτες κομμένες στα τέσσερα προσθέτοντας λίγο αλάτι.  Τοποθετείτε το Varoma πάνω στον κάδο και ρυθμίζετε 25 λεπτά θερμοκρασία Varoma ταχύτητα 1 αντίστροφη κίνηση.
  • Ελέγχετε αν έχει ψηθεί το κρέας, οι πατάτες και το κυδώνι.  Όταν είναι όλα ψημένα αδειάζετε στον κάδο το περιεχόμενο του Varoma και προσθέτετε  το δεντρολίβανο και  το θυμάρι και ρυθμίζετε 3 λεπτά θερμοκρασία Varoma ταχύτητα 1 αντίστροφη κίνηση.