Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα
Χαλβάς

Υλικά

Σιρόπι

  • 300 γρ ζάχαρη
  • 800 γρ νερό
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • 3-4 γαρύφαλλα
  • 150 γρ αμύγδαλα
  • 100 γρ φυστικέλαιο
  • 300 γρ σιμιγδάλι

Εκτέλεση

  • Πρώτα ασπρίζετε τα αμύγδαλα. Βάζετε ½ λίτρο ζεστό νερό στον κάδο και τοποθετείτε τα αμύγδαλα στο καλαθάκι. Ρυθμίζετε 6 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 1. (TIME OUT) Αφαιρείτε το καλαθάκι, ξεπλένετε τον κάδο και συνεχίζετε με το σιρόπι.

  • Βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι στον κάδο και ρυθμίζετε 10 λεπτά, 100°, ταχύτητα 2. Μέχρι να γίνει το σιρόπι ξεφλουδίζετε τα αμύγδαλα.

  • Αδειάζετε το σιρόπι σε ένα δοχείο.

  • Βάζετε τα ασπρισμένα αμύγδαλα στον κάδο μαζί με το φυστικέλαιο και ρυθμίζετε 5 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα 1, να καβουριστούν.

  • Ρυθμίζετε 2 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 6 για να κοπούν.

  • Προσθέτετε το σιμιγδάλι και ρυθμίζετε 2 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα3.

  • Προσθέτετε το σιρόπι και ρυθμίζετε 3 λεπτά, 100° , ταχύτητα 3. Αν ο χαλβάς δεν έχει πήξει αρκετά προσθέτετε ακόμα 1-2 λεπτά.

  • Βάζετε το μείγμα σε φόρμα. Το αφήνετε να κρυώσει για να το αναποδογυρίσετε σε πιατέλα.

  • Γαρνίρετε με ασπρισμένα αμύγδαλα.

Συμβουλή Σεφ

Σερβίρεται με σάλτσα με μούρα