Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα
Βράσιμο Αυγών

Υλικά

  • νερό
  • αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Για να βράσετε μέχρι 8 αυγά βάζετε 500γρ. νερό και το αλάτι στον κάδο και τοποθετείτε τα αυγά στο καλαθάκι. Ρυθμίζετε 15 λεπτά θερμοκρασία Varoma ταχύτητα 1.
  • Για περισσότερα αυγά βάζετε 1,5 λίτρο νερό και το αλάτι στον κάδο και τοποθετείτε τα αυγά στο Varoma. Ρυθμίζετε 30 λεπτά θερμοκρασία Varoma ταχύτητα 1.
  • Μόλις τελειώσει ο χρόνος βυθίζετε τα αυγά σε κρύο νερό.

Σημείωση

Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να βράσετε μελάτα αυγά στο καλαθάκι στη θερμοκρασία Varoma ταχύτητα 1. Ο χρόνος μαγειρέματος είναι ανάλογος με το πώς επιθυμείτε τα αυγά σας

11 λεπτά για πολύ μελάτα αυγά (ο κρόκος και το ασπράδι ρευστά)
12 λεπτά για μελάτα αυγά (μόνο ο κρόκος ρευστός)
13 λεπτά για μελάτα αυγά (ο κρόκος παχύρευστος)
14 λεπτά για σχεδόν σφιχτά αυγά