Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα

Θαϊλανδέζικη Κόκκινη Πάστα Κάρυ (Thai Red Curry Paste)

Αυτή η συνταγή είναι από το βιβλίο της Delia Smith «Summer Collection» και προσφέρει μια εναλλακτική λύση στα ξηρά έτοιμα καρυκεύματα. Εδώ φτιάχνετε μια μεγάλη ποσότητα που μπορείτε να φυλάξετε στην κατάψυξη για περίπου δύο μήνες. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε μικρότερη ποσότητα για να δώσει μια πικάντικη γεύση σε σούπες, σάλτσες κλπ. Την διασκευή της συνταγής στο Thermomix έκανε η Jo Mountain, Σύμβουλος στην Αγγλία.

Υλικά

  • 4 κοφτά κουταλάκια σπόρους κόλιανδρο
  • 2 κοφτά κουταλάκια σπόρους κύμινο
  • 4 μέτρια κόκκινα chillies
  • 4 μικρά κρεμμύδια (shallots)
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • Φλούδα και χυμό από δύο λεμόνια πράσινα (limes)
  • 2 κουτάλια της σούπας καυτερή πάπρικα
  • 4 κορμούς λεμονόχορτο (lemon grass), καθαρισμένους και κομμένους σε κομμάτια περίπου μίας ίντσας
  • μία ίντσα φρέσκο ζιζίμπρι (ginger), καθαρισμένο και κομμένο στα 3

Εκτέλεση

    1. Απλά βάζετε τον κόλιανδρο και κύμινο στον κάδο και ψήνετε 1 λεπτό100° ταχύτητα 1 ή μέχρι να πάρουν ωραία μυρωδιά.
    2. Αφήνετε να κρυώσουν λίγο πριν προσθέσετε τη φλούδα των λεμονιών και τα αλέθετε για περίπου 20 δευτερόλεπτα ταχύτητα 10.
    3. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάτε για ακόμα 20 δευτερόλεπτα ταχύτητα 5,σπρώχνετε με τη σπάτουλα το περιεχόμενο στο μέσο του κάδου και ξαναχτυπάτε για ακόμα λίγα δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 10 αν χρειάζεται.