Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα
Τάρτα Σοκολάτα Καραμέλα

Υλικά

  • 150 γρ αλεύρι φαρίνα
  • 100 γρ κρύο βούτυρο ανάλατο σε κύβους
  • 55  γρ ζάχαρη
  • 75 γρ Macadamia (ή φουντούκια)
  • 1 κρόκο αυγού
  • Έξτρα ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα

Καραμέλα

  • 60 γρ βούτυρο ανάλατο
  • 400 γρ ζαχαρούχο γάλα
  • 50 γρ golden syrup ή Black Treacle (για πιο πλούσιο χρώμα και γεύση)
  • 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος

Μείγμα σοκολάτας

  • 80 γρ βούτυρο ανάλατο
  • 110 γρ ζάχαρη
  • 70 γρ σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια
  • 1 αυγό
  • 35 γρ φαρίνα
  • 1 κουταλιά κακάο

Εκτέλεση

    • Βουτυρώνετε μια φόρμα τάρτας (προτιμείστε με ελεύθερη βάση) και προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
    • Βάζετε τα Macadamia στον κάδο και ψιλοκόβετε 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 8.  Αδειάζετε σε ένα μπόλ.
    • Βάζετε 100 γρ ζάχαρη στον κάδο και αλέθετε σε άχνη 20-30 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 9.  Αδειάζετε και αφήνετε στην άκρη.
    • Προσθέτετε το αλεύρι και το βούτυρο στον κάδο και αναμιγνύετε πατώντας το κουμπί Turbo 2-3 φορές, 1 δευτερόλεπτο κάθε φορά.  Προσθέτετε 55 γρ ζάχαρη άχνη, τα Macadamia και τον κρόκο αυγού και αναμιγνύετε 20 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 6.
    • Ζυμώνετε 30 δευτερόλεπτα, ταχύτητα στάχυ.  Καλύπτετε τη βουτυρωμένη φόρμα με τη ζύμη και τρυπάτε με πηρούνι.  Καλύπτετε με λαδόχαρτο (10 εκ πιο μεγάλο απο τη βάση της φόρμας) και γεμίζετε με ξηρά φασόλια ή ρύζι.  Βεβαιωθείτε ότι το λαδόχαρτο καλύπτει όλη την τάρτα, ακόμα και τα τοιχώματα, και βάζετε τη φόρμα σε ταψί για να κρατήσει το λαδόχαρτο στη θέση του κάτω απο τη φόρμα.
    • Ψήνετε 15 λεπτά.  Αφαιρείτε τα φασόλια, καλύπτετε ελαφρά τη ζύμη με ασημόχαρτο και ψήνετε ακόμα 8 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να ροδίσει.  Αφήνετε να κρυώσει.
    • Καθαρίζετε τον κάδο, βάζετε μέσα όλα τα υλικά για την καραμέλα και ψήνετε 10-15 λεπτά, 90°C, ταχύτητα 3.  Αδειάζετε μέσα στη βάση της τάρτας και αφήνετε περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να κρυώσει πριν προσθέσετε το μείγμα σοκολάτας απο πάνω.
    • Βάζετε στον κάδο τη σοκολάτα και τη ζάχαρη και ανοίγετε στην ταχύτητα 9 να αλεστούν. Προσθέτετε το βούτυρο και ρυθμίζετε 5 λεπτά, 50°C, ταχύτητα 4.  Ρίχνετε το αυγό και ρυθμίζετε 20 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5.
    • Προσθέτετε το αλεύρι και το κακάο και πιέζετε 2-3 φορές το κουμπί Turbo ν’αναμειχθούν.  Αδειάζετε το μείγμα πάνω απο την καραμέλα και ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου.  Αφήνετε να κρυώσει στη φόρμα και βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι την επομένη.
    • Απο ένα χαρτονάκι, κόβετε 6 σχήματα καρδίας περίπου 5 εκ.  Τοποθετείτε τις καρδούλες στην επιφάνεια της τάρτας και ραντίζετε με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη.  Αφαιρείτε τις καρδούλες και σερβίρετε.