Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα
Γλυκόξινο κοτόπουλο με ρύζι & λαχανικά  

Μαρινάδα

  • 20 γρ φρέσκο τζίντζερ
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100 γρ dark soy sauce
  • 50 γρ μέλι
  • 10 γρ λάδι απο σουσάμι
  • 2 κουταλιές barbeque hoisin sauce
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Κοτόπουλο & ρύζι

  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο κομμένο για σουβλάκι
  • 5-10 ξυλάκια για σουβλάκι περασμένα με το μαριναρισμένο κοτόπουλο
  • φρέσκες πιπεριές σε κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί κομμένες σε τετράγωνα κομμάτια, εναλλάξ με το σουβλάκι στα ξυλάκια
  • μαρινάδα
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κουταλάκι ζωμό Τhermomix
  • 300 γρ ρύζι Μπασμάτι
  • 1-2 κουταλιές αλεύρι

Εκτέλεση

  • Ενώ τα μαχαίρια δουλεύουν στην ταχύτητα 8, ρίχνετε το σκόρδο και το τζίντζερ απο το άνοιγμα της μεζούρας για να ψιλοκοπεί.
  • Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά για τη μαρινάδα και αναμιγνύετε λίγα δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5.
  • Μαρινάρετε το κοτόπουλο από την προηγούμενη μέρα.  Περνάτε το κοτόπουλο σουβλάκι στα ξυλάκια εναλλάξ με τα κομμάτια από τις φρέσκες πιπεριές.
  • Λαδώνετε τους δίσκους Varoma και τοποθετείτε πάνω τα ξυλάκια με το κοτόπουλο και τις πιπεριές.
  • Βάζετε τη μαρινάδα στον κάδο, προσθέτετε το ζωμό και συμπληρώνετε με νερό μέχρι την ένδειξη του 1 ½ λίτρου.
  • Ζυγίζετε το ρύζι στο καλαθάκι, το ξεπλένετε και το τοποθετείτε στον κάδο.  Κλείνετε τον κάδο και τοποθετείτε το Varoma στη θέση του.  Ρυθμίζετε 20 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 3.  Ελέγχετε το κοτόπουλο και αν χρειάζεται ξαναρυθμίζετε για ακόμα 5 λεπτά.
  • Αφαιρείτε το Varoma και το καλαθάκι, προσθέτετε 1-2 κουταλιές αλεύρι στον κάδο και ρυθμίζετε 3 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 2, χωρίς τη μεζούρα. Απλώνετε το ρύζι σε μια πιατέλα.  Γαρνίρετε με το κοτόπουλο και περιχύνετε με τη σάλτσα.