Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα
Σπαγέττι με πέστο αβοκάτο & cashew

Με αυτό το πέστο προσθέτετε και ολεϊκό οξύ στη δίαιτά σας που λέγεται ότι προστατεύει απο τον καρκίνο και επίσης βοηθά και στην αυτοσυγκέντρωση!

Υλικά για πέστο

  • 140 γρ cashew
  • 140 γρ παρμεζάνα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 75 γρ βασιλικό
  • ¼ κουταλάκι καυτερό πιπέρι
  • 3 αβοκάτο
  • 60 γρ ελαιόλαδο
  • 60 γρ νερό
  • 1-2 λεμόνια (χυμό)

Υλικά για σπαγέττι

  • 1 ½ λίτρο νερό
  • 1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
  • 1 κουταλάκι ζωμό λαχανικών Thermomix
  • ¼ κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση

  • Βάζετε την παρμεζάνα στον κάδο σε μικρούς κύβους και αλέθετε λίγα δευτερόλεπτα, ταχύτητα 9. Αφαιρείτε σε μπολ.

  • Ενώ τα μαχαίρια δουλεύουν στην ταχύτητα 8, ρίχνετε το καυτερό πιπέρι απο το άνοιγμα της μεζούρας για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέτετε τα cashews στον κάδο και καβουρδίζετε 5 λεπτά, 100°C, ταχύτητα 2.

  • Ρυθμίζετε τα μαχαίρια στην ταχύτητα 5, ρίχνετε το σκόρδο και το βασιλικό απο το άνοιγμα της μεζούρας και χοντροκόβετε μέχρι 10 δευτερόλεπτα. Προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο, το αβοκάτο, το χυμό λεμονιού, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι και αναμιγνύετε 15 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 3, προσθέτοντας το υπόλοιπο ελαιόλαδο σιγά σιγά απο το άνοιγμα της μεζούρας.

  • Αφαιρείτε σε μπολ, βάζετε το κουκούτσι απο ένα αβοκάτο στη μέση και καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη μέχρι να το χρειαστείτε για να μήν μαυρίσει.Εκτ

  • Βάζετε στον κάδο 1 ½ λίτρο κοχλαστο νερό με το ζωμό και το αλάτι. Ρυθμίζετε 3 λεπτά, 100°, ταχύτητα 2.

  • Προσθέτετε τα μακαρόνια από το άνοιγμα της μεζούρας. Ρυθμίζετε το χρόνο ανάλογα με τις οδηγίες του πακέτου, 100°, αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα 1.

  • Σουρώνετε και περνάτε τα μακαρόνια κάτω από κρύο νερό για να μην κολλήσουν.

  • Προσθέτετε τη σάλτσα πέστο ακριβώς πριν σερβίρετε.

Συμβουλή Σεφ

Αφαιρώντας την παρμεζάνα η συνταγή γίνεται νηστίσιμη. Το πέστο αυτό είναι επίσης πολύ ωραίο σαν ντιπ