Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα
Σπαγέττι με κρεμμύδι και μπέικον

Υλικά

  • 80γρ. κεφαλοτύρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 500γρ. σπαγέττι
  • 2 κρεμμύδια
  • ½ μεζούρα ελαιόλαδο
  • 250γρ. μπέικον
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κλαράκι φρέσκο φασκόμηλο (σπατζιά) ή ½ κουταλάκι ξηρό

Εκτέλεση

  • Βάζετε στον κάδο το τυρί σε κομμάτια και ανοίγετε στην ταχύτητα 5 να αλεστεί.  Αδειάζετε σε ένα δοχείο.
  • Βάζετε στον κάδο 1 ½ λίτρο ζεστό νερό, μιά κουταλιά ελαιόλαδο, κλείνετε τον κάδο και ρυθμίζετε 12 λεπτά 100Ο  αντίστροφη κίνηση ταχύτητα κουτάλι.  Από το άνοιγμα της μεζούρας βάζετε τα μακαρόνια.  Οταν τελειώσουν σουρώνετε και αδειάζετε σε πυρίμαχο σκεύος και τα διατηρείτε ζεστά.
  • Ρίχνετε στον κάδο τα κρεμμύδια και ανοίγετε στην ταχύτητα 5 για 5 δευτερόλεπτα να κοπούν.
  • Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το μπέϊκον, το φασκόμηλο, το αλάτι, το  πιπέρι, και ρυθμίζετε 5 λεπτά 100° αντίστροφη κίνηση ταχύτητα 1.  Αδειάζετε στα μακαρόνια, τα πασπαλίζετε με το τυρί και ανακατεύετε.