Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα

Σούπα από Φρέσκο Σπανάκι και Ρεβύθια

Υλικά

  • 300 γρ φρέσκα φύλλα σπανάκι
  • 120 γρ ξηρά ρεβύθια
  • 2 κρεμμύδια κομμένα στα δύο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 λίτρο νερό
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • 200 γρ καρότα κομμένα ροδέλες
  • 150 γρ ρέβα (turnip) κομμένη σε κομμάτια της 1 ίντζας
  • αλάτι και πιπέρι
  • τυρί φέτα

Εκτέλεση

  • Τοποθετείτε τα σπανακόφυλλα στο δίσκο του Varoma και αφήστε στο πλάϊ.
  • Βάζετε τα ρεβύθια στον κάδο και αλέθετε για 1 λεπτό στην ταχύτητα 9. Αδειάζετε τον κάδο και αφήνετε κατα μέρος.
  • Βάζετε στον κάδο τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ψιλοκόβετε για 5 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 5.
  • Προσθέτετε το νερό, το ελαιόλαδο, τα καρότα, τη ρέβα, το αλεύρι από τα ρεβύθια και αλατοπιπερώνετε.
  • Κλείνετε τον κάδο και τοποθετείτε το δίσκο του Varoma στη θέση του.
  • Ψήνετε τη σούπα για 25 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 1.
  • Αφαιρείτε το Varoma, βάζετε τη μεζούρα στη θέση της και πολτοποιείτε τη σούπα για 30 δευτερόλεπτα ανεβάζοντας σιγά-σιγά στην ταχύτητα 8-9.
  • Βάζετε λίγα φύλλα σπανάκι σε κάθε πιάτο και σερβίρετε τη σούπα απο πάνω.
  • Λίγη φέτα στο κέντρο του πιάτου είναι ό,τι πρέπει για να συμπληρωθεί η σούπα σας και από αισθητικής πλευράς αλλά και γεύσης.
Σημείωση:
Αν παραλείψετε τη φέτα η συνταγή είναι νηστήσιμη.