Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα
Σούπα αυγολέμονο  

Η συνταγή αυτή είναι παραλλαγή της συνταγής από το βιβλίο Η ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΜΕ ΤΟ THERMOMIX, σελ. 40, με ζωμό και κοτόπουλο.

Υλικά

  • 2 μπούτια κοτόπουλο (σε 4 κομμάτια, κνήμη και πόδι)
  • 1 κουταλάκι καλά γεμάτο αλάτι
  • 200 γρ ρύζι καρολίνα
  • 2 αυγά
  • 1 μεζούρα χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  • Βάζετε τα κομμάτια κοτόπουλο και το αλάτι στον κάδο και συμπληρώνετε με νερό μέχρι την ένδειξη του 1 ½  λίτρου.  Ρυθμίζετε 20 λεπτά, 100° , αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα 1.
  • Προσθέτετε το ρύζι και ρυθμίζετε 20 λεπτά, 100° , αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα 1.
  • Προσθέτετε νερό μέχρι την ένδειξη των 2 λίτρων και ρυθμίζετε 5 λεπτά, 90° , αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα 1.
  • Αδειάζετε το περιεχόμενο του κάδου σε μια σουπιέρα.  Ξεπλένετε τον κάδο με κρύο νερό για να κρυώσει.
  • Προσθέτετε τα αυγά μαζί με 2 κουταλιές νερό και χτυπάτε 40 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 3(TIME OUT)
  • Ρυθμίζετε ξανά στην ταχύτητα 3 και προσθέτετε λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού από το άνοιγμα της μεζούρας. 
  • Όταν βάλετε όλο το λεμόνι συνεχίζετε να χτυπάτε για ακόμα 10 δευτερόλεπτα και κατεβάζετε την ταχύτητα στο 2.  Ενώ τα μαχαίρια λειτουργούν προσθέτετε σιγά-σιγά το ζωμό με το ρύζι από το άνοιγμα της μεζούρας.
  • Βγάζετε το κοτόπουλο από τη σουπιέρα και αφαιρείτε την πέτσα σε ένα ξύλο ή πλαστικό κοπής.  Στη συνέχεια ξεχωρίζετε το κρέας από τα κόκκαλα και το βάζετε σε ένα μπολ για να σερβίρει ο καθένας στο πιάτο του.

Συμβουλή Σεφ

Για να γίνει πιο πλούσιος ο ζωμός, αν έχετε ώρα μπορείτε να αφήσετε το κοτόπουλο να ψήνεται περισσότερη ώρα πριν προσθέσετε το ρύζι.  Επίσης μπορείτε να προσθέσετε 1 κρεμμύδι, 1 καρότο και ένα κλωνάρι σέλινο τα οποία θα αφαιρέσετε πριν προσθέσετε το ρύζι.

Αν δεν τη φάτε αμέσως και πήξει, προσθέτετε λίγο ζωμό και ξαναζεσταίνετε.