Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα

Σφυρίδα γεμιστή με βασιλικό & λιαστή ντομάτα τυλιγμένη με λάπατα

Συνταγή για το Thermomix απο τον έλληνα σεφ Μιχαήλ Ντουνέτα

Υλικά

  • 2 φιλέτα σφυρίδας αλατοπιπερωμένα (100 γρ το ένα)
  • 6 φύλα βασιλικού
  • 6 λιαστές ντομάτες
  • φρέσκα λάπατα (ή λάχανα)
  • 400 γρ ζωμό ψαριού
  • 100 γρ κρέμα γάλακτος
  • χυμός 1 λεμονιού
  • αλάτι-πιπέρι
  • 2 μίνι κολοκυθάκια κίτρινα
  • 2 μίνι καρότα
  • 2 μίνι φοινόκιο
  • 2 μίνι πατάτες
  • ή άλλα μίνι λαχανικά επιλογής σας

 

Εκτέλεση

  • Ζεματάτε τα λάπατα σε βραστό αλατισμένο νερό και μετά τα περνάτε απο νερό με πάγο, τα αφήνετε να κρυώσουν και τα στεγνώνετε.
  • Παίρνετε ένα κομμάτι μεμβράνης και τοποθετείτε επάνω 2-3 φύλα λάπατα (χωρίς τα κοτσάνια).  Η βάση αυτή απο τα λάπατα θα πρέπει να είναι ελάχιστα μεγαλύτερη απο το φιλέτο της σφυρίδας.
  • Πάνω στα λάπατα τοποθετείτε το φιλέτο της σφυρίδας στο οποίο χαράζετε 6 κάθετες τομές.  Μέσα σε κάθε τομή βάζετε εναλλάξ ένα φύλλο βασιλικού και μια λιαστή ντομάτα και το σκεπάζετε με τη μεμβράνη.  Επαναλαμβάνετε την παραπάνω διαδικασία για το δεύτερο φιλέτο.
  • Τοποθετείτε τα δύο φιλέτα στο βαθύ δίσκο Varoma και απο πάνω τον ξέβαθο δίσκο με τα λαχανικά πασπαλίζοντάς τα με λίγο αλάτι.
  • Βάζετε στον κάδο το ζωμό, το χύμό λεμονιού, την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, κλείνετε τον κάδο, τοποθετείτε τους δίσκους Varoma και ρυθμίζετε 25 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 1.
  • Μόλις τελειώσει ο χρόνος, αφαιρείτε το σκεύος Varoma και ρυθμίζετε 15 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 1, χωρίς τη μεζούρα για να γλασάρετε τη σάλτσα.
  • Αφαιρείτε τη μεμβράνη απο το κάθε φιλέτο, μοιράζετε τη σάλτσα στα πιάτα σας και διακοσμείτε με τα λαχανικά πασπαλίζοντας με φρέσκο πιπέρι.