Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα
Σολομός με πάπρικα, λαχανικά και πατάτες
(ή ότι άλλο ψάρι φιλέτο θέλετε)
 

Υλικά

  • ½ κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
  • ½ κίτρινη πιπεριά σε λωρίδες
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • κουνουπίδι
  • 4 – 6 φιλέτα σολομό
  • 2 λεμόνια
  • ξηρό ή φρέσκο άνηθο
  • 20 γρ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι
  • 500 γρ. νερό
  • 1 κουταλάκι ζωμό λαχανικών στο Thermomix
  • ½ κιλό πατατούλες φρέσκες
  • 30 γρ. cream cheese
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • λαδόχαρτο

 

Εκτέλεση

  • Τοποθετείτε τα λαχανικά στο βαθύ δίσκο του Varoma.  Αφήνετε τις μισές λωρίδες πιπεριά για τη σάλτσα.

  • Βάζετε λαδόχαρτο στον ξέβαθο δίσκο του Varoma και από πάνω το σολομό με λεμόνι και άνηθο.  Προσθέτετε μικρά κομματάκια βούτυρο ή μερικές σταγόνες ελαιόλαδο πάνω στα φιλέτα και αλατοπιπερώνετε.

  • Προσθέτετε νερό και το ζωμό στον κάδομέχρι την ένδειξη του ½ λίτρου.  Βάζετε τις πατατούλες στο καλαθάκι και το τοποθετείτε στη θέση του μέσα στον κάδο.

  • Ψήνετε στον ατμό για 30 λεπτά θερμοκρασία Varoma ταχύτητα 1.  Αν έχετε λαχανικά που ψήνονται πιο εύκολα τα προσθέτετε στα 15 λεπτά.

  • Όταν τελειώσει ο χρόνος, αφαιρείτε το καλαθάκι και το Varoma, προσθέτετε τις πιπεριές, το cream cheese και το αλεύρι στον κάδο με το ζωμό και ανακατεύετε στην ταχύτητα 6 για 5 δευτερόλεπτα.  Αν το ψάρι ή και τα λαχανικά θέλουν ακόμα 5 λεπτά, κλείνετε τον κάδο και ξανατοποθετείτε το Varoma στη θέση του. Αν είναι ψημένα βάζετε το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας για να περνά ο ατμός πιο ελεύθερα.

  • Ρυθμίζετε 3 λεπτά θερμοκρασία Varoma ταχύτητα 2 μέχρι να πήξει η σάλτσα.

  • Σερβίρετε αμέσως και γαρνίρετε με φρέσκο άνηθο.