Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα
Σολομός στον ατμό με μουστάρδα

Υλικά

  • 800-1000 γρ φιλέτο σολομού χωρίς δέρμα κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 400 γρ κόκκινες ντομάτες
  • 2 κουταλάκια σπόρους μουστάρδας
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • ½ κουταλάκι τούρμερικ
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
  • ½-1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • ½ μεζούρα ελαιόλαδο
  • ½ μεζούρα άσπρο κρασί
  • ½ μεζούρα νερό
  • 2-3 μέτριες πατάτες κομμένες σε λεπτές φέττες

Εκτέλεση

  • Βάζετε τις ντομάτες κομμένες στα δύο στον κάδο και πατάτε 2 φορές το κουμπί turbo και τις αδειάζετε σε ένα δοχείο. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο δοχείο και αφήνετε να μαριναριστεί ο σολομός για τουλάχιστο μισή ώρα.
  • Ακολούθως τοποθετείτε στον κάτω δίσκο του Varoma τις πατάτες αφήνοντας λίγες τρύπες ανοικτές για να βγαίνει ο ατμός.
  • Βάζετε στο καλαθάκι το σολομό με τη μαρινάδα. Αφού στραγγίσει καλά τοποθετείτε το σολομό στον πάνω δίσκο του Varoma.  Βάζετε τη μαρινάδα στον κάδο και ρυθμίζετε 18-20 λεπτά θερμοκρασία Varoma ταχύτητα 1.
  •  Όταν ψηθεί ο σολομός και οι πατάτες τα αδειάζετε σε ένα πυρέξ και από πάνω ρίχνετε τη σάλτσα από τον κάδο.  Αν η σάλτσα είναι νερουλή τότε την ρυθμίζετε για ακόμα 5-10 λεπτά θερμοκρασία Varoma ταχύτητα 1 να δέσει.