Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα
Ρύζι Φλωρεντινέ με φέτα

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι
  •  45γρ. κουταλιές βούτυρο
  • 200γρ. ζεματισμένο σπανάκι
  • 200γρ φέτα
  • 1 κουταλιά ζωμό κοτόπουλου THERMOMIX
  • 200γρ.ρύζι άγριο
Εκτέλεση
  • Βάζετε στον κάδο το κρεμμύδι και ανοίγετε στην ταχύτητα 4 να κοπεί.
  • Προσθέτετε το βούτυρο και ρυθμίζετε 3 λεπτά, 100°, ταχύτητα 3
  • Βάζετε το σπανάκι και ρυθμίζετε 8 λεπτά, 100°, αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα 1.
  • Προσθέτετε τη φέτα σε κομμάτια και αναμειγνύετε στην ταχύτητα 2 για 10 δευτερόλεπτα  Αδειάζετε σε δοχείο και διατηρείτε ζεστό.
  • Βάζετε στον κάδο 1 ½ λίτρο ζεστό νερό, το ζωμό κοτόπουλου και τοποθετείτε το καλάθάκι με το ρύζι.  Ρυθμίζετε 20- 30 λεπτά (ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τη μάρκα και ποικιλία του ρυζιού), 100° , ταχύτητα1.
  • Αδειάζετε το ρύζι στο σπανάκι ανακατεύετε και σερβίρετε.