Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα

Κουνέλι με περγαμόντο και πουρέ γλυκοπατάτας

Συνταγή για το Thermomix απο τον έλληνα σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη


Υλικά

  • 1 κουνέλι (1200 γρ περίπου) κομμένο σε μερίδες
  • 150 γρ ελαιόλαδο
  • φλούδα απο 1 φρέσκο περγαμόντο
  • 400 γρ κρασί κόκκινο
  • 200 γρ νερό
  • 200 γρ κρεμμυδάκια μικρά για στιφάδο
  • 8 σκελίδες σκόρδο
  • 2 καρότα χοντροκομμένα
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 κουταλάκι σούπας αλεύρι (προαιρετικά)
  • ξύσμα απο 1 περγαμόντο (αποξηραμμένο στον ήλιο ή σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, π.χ. 60° C για 4 ώρες) για γαρνίρισμα

Πουρέ

  • 1 κιλό γλυκοπατάτες σε ροδέλες
  • 50 γρ βούτυρο
  • 100 γρ κρέμα γάλακτος
  • αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση

  • Ετοιμάζετε το πουρέ βάζοντας τις γλυκοπατάτες στο σκεύος Varoma.  Προσθέτετε 1 λίτρο νερό στον κάδο, τοποθετείτε το Varoma στη θέση του και ψήνετε στον ατμό 40 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 1.
  • Αφαιρείτε το νερό απο τον κάδο και προσθέτετε τις γλυκοπατάτες, το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και ρυθμίζετε 10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 4, μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.  Αδειάζετε σε ένα μπολ και αφήνετε στην άκρη.
  • Ζεματάτε τα σκόρδα 5 φορές σε καυτό νερό.
  • Βάζετε στον κάδο το νερό, το κρασί, τις φλούδες του φρέσκου περγαμόντου, τα καρότα, την κανέλα και την δάφνη.  Στο σκεύος Varoma  βάζετε το κουνέλι, τα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι και τα σκόρδα.  Κλείνετε τον κάδο, τοποθετείτε το Varoma στη θέση του και ψήνετε στον ατμό 40 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 1.
  • Αφαιρείτε το Varoma, σουρώνετε τη σάλτσα, την ξαναβάζετε στον κάδο και ρυθμίζετε 15 λεπτά, 100° C, ταχύτητα 2 μέχρι να δέσει, προσθέτοντας στο τέλος το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι (εάν χρειαστεί προσθέτετε και το αλεύρι).
  • Σερβίρετε το κουνέλι με το πουρέ, γαρνίρετε με τα σκόρδα και τα κρεμμύδια, περιχύνετε με τη σάλτσα και πασπαλίζετε με το ξύσμα αποξηραμμένου περγαμόντου.