Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα

Παγωτό Κολοκύθα (Γλυκοκόλοκο) με Βανίλια

Η συνταγή αυτή έχει δοθεί στους αντιπροσώπους του Thermomix
στην Αγγλία από τον Simon Hustone, Εθνικό Σεφ 2008 της Knorr

Το παγωτό αυτό έχει μια θαυμάσια γεύση και τα χρώματα του Φθινοπώρου.
Το ψήσιμο στην ταχύτητα 10 το κάνει ομοιογενές και δίνει μια άλλη όψη στη
γεύση του. Ποσότητα γύρω στα δύο λίτρα.

Υλικά

  • 370 γρ. κολοκύθα κομμένη σε μικρά τετράγωνα (ξεφλουδίζετε και αφαιρείτε τους σπόρους πριν το ζυγίσετε)
  • 1/2 pod βανίλιας
  • 250 γρ. γάλα
  • 250 γρ. ολόπαχη φρέσκα κρέμα
  • 50 γρ. κρόκους αυγών (περίπου 4 μεγάλα αυγά)
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 25 γρ. υγρή γλυκόζη

Εκτέλεση

  • Τυλίγετε τη κολοκύθα και τη βανίλια σε ασημόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 με 45 λεπτά, μέχρι να είναι μαλακό στην αφή. Το βάζετε στον κάδο και χτυπάτε 20 δευτερόλεπτα ταχύτητα 6.
  • Προσθέτετε το γάλα, την κρέμα και τους κρόκους.  Ψήνετε 3 λεπτά 80° ταχύτητα 10.
  • Προσθέτετε τη ζάχαρη και τη γλυκόζη.  Ανακατεύετε 2 λεπτά ταχύτητα 4.
  • Βάζετε το μίγμα είτε σε μηχανή παγωτού, είτε σε επίπεδο δοχείο και το παγώνετε στο θάλαμο μέχρι να γίνει συμπαγές. Αφαιρείτε από το θάλαμο 10 λεπτά πριν να το χρειαστείτε, το κόβετε σε κομματάκια 3 εκατοστών και το ανακατεύετε με ταχύ ρυθμό στην ταχύτητα 9.  Την ίδια ώρα ανακατεύετε και με τη σπάτουλα από το άνοιγμα του καπακιού αλλά από την αντίθετη φορά των μαχαιριών.

Συμβουλή Σεφ

Μπορείτε να βρείτε υγρή γλυκόζη στο σουπερμάρκετ με τα διάφορα είδη ζάχαρης για διαβητικούς. Αλλά αν έχει έλλειψη, αντικαταστήσει με corn syrup ή golden syrup. Ο λόγος που το χρησιμοποιούμε είναι για να αποφύγουμε κρυσταλλοποίηση της ζάχαρης στο παγωτό. Αν δεν έχετε κανένα άπαυτα, χρησιμοποιείστε ζάχαρη άχνη.