Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα
Παγωτό Τριαντάφυλλο  

Υλικά

  • 150 γρ τριαντάφυλλο
  • 450 γρ νερό
  • 20 γρ ρευστό μέλι
  • 20 γρ λικέρ τριαντάφυλλο

Εκτέλεση

  • Αναμιγνύετε το τριαντάφυλλο με το νερό και βάζετε σε παγοθήκες να γίνουν παγάκια.  Αφήνετε στην κατάψυξη τουλάχιστον 24 ώρες.
  • Βάζετε τα παγάκια στον κάδο με το μέλι και το λικέρ τριαντάφυλλο και αναμιγνύετε στην ταχύτητα 6 βοηθώντας με τη σπάτουλα από το άνοιγμα της μεζούρας. 
  • Βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν μείνει στερεά κομμάτια στον κάδο και βάζετε το χτυπητήρι στη θέση του πάνω από το μείγμα.  Ρυθμίζετε 15 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 4 για να αφρατέψει. 

Συμβουλή σεφ

Είναι σημαντικό να έχετε όλα τα υλικά και εξαρτήματα στον πάγκο γιατί από τη στιγμή που βγάζετε τα παγάκια από την κατάψυξη ξεπαγώνουν πολύ γρήγορα.  Καλύτερα θα ήταν να βγάλετε τα παγάκια από τις παγοθήκες και να τα βάλετε σε σακουλάκι στον καταψύκτη μέχρι να τα χρειαστείτε.