Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα

Μαρμελάδα Φράουλας

Σαν φρούτο, οι φράουλες έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό που μάλιστα διαφοροποιείται ανάλογα με την εποχή.  Γι’αυτό κάποιες φορές η μαρμελάδα μας πετυχαίνει και άλλες μας ξεχειλά ή δεν δένει εύκολα.  Για να λύσουμε αυτά τα προβλήματα πειραματιστήκαμε αρκετά και καταλήξαμε σε 4 δοκιμασμένες εναλλακτικές λύσεις από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα αν θα χρησιμοποιήσετε φρέσκες ή κατεψυγμένες φράουλες και ανάλογα με την ποσότητα που θέλετε να φτιάξετε.   Eισήγησή μας είναι να προσθέτουμε στο μείγμα λίγο μήλο το οποίο περιέχει φυσική πηκτίνη κι’έτσι βοηθά να δέσει η μαρμελάδα καλύτερα χωρίς να αλλοιώσει τη γεύση. 

Συνταγή 1

-με 500 γρ φρέσκες φράουλες  - χρόνος ψησίματος 30 λεπτά

Συνταγή 2

-με 650 γρ κατεψυγμένες φράουλες  -χρόνος ψησίματος 30 λεπτά

Συνταγή 3

-με 1 κιλό φρέσκες φράουλες  -χρόνος ψησίματος 20 λεπτά

Συνταγή 4 – Μαρμελάδα και σιρόπι φράουλας

-με 1100 γρ φρέσκες φράουλες  -χρόνος ψησίματος: μαρμελάδα 41 λεπτά, σιρόπι 7 λεπτά

Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται πάντα από το πόσο ώριμες είναι οι φράουλες... όσο πιο ώριμες, τόσο περισσότερο ζουμί κατεβάζουν, οπόταν μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος ψησίματος για να καταστηθεί η μαρμελάδα.