Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα
Cupcakes ερωτευμένων

Υλικά

  • 150 γρ ζάχαρη
  • 25 γρ καβουρδισμένα φουντούκια
  • 350 γρ σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
  • Χάρτινα φορμάκια για τρούφες
  • 3 ασπράδια
  • ¼ κουταλάκι αλάτι
  • 1 πρέζα κρεμόριο (cream of tartar)
  • 200 γρ φρέσκα κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
  • Καβουρδίζετε τα φουντούκια σε προθερμασμένο φούρνο, 120°C για 15-20 λεπτά.  Αφήνετε να κρυώσουν.  Αφήvετε το φούρνο να θερμαίνεται για να ψήσετε τη μαρέγκα.
  • Ζυγίζετε τη ζάχαρη στον κάδο και αλέθετε σε κάστερ πατώντας το κουμπί Turbo 3 φορές στιγμιαία.  Αφαιρείτε σε μπολ και αφήνετε στην άκρη
  • Χοντροκόβετε τα φουντούκια 3 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5.  Ελέγχετε και αν χρειάζεται επαναλαμβάνετε.  Αφαιρείτε σε μπολ και αφήνετε στην άκρη.
  • Βάζετε τη σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος στον κάδο και αλέθετε 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 8.  Ελέγχετε και αν χρειάζεται επαναλαμβάνετε.
  • Λιώνετε τη σοκολάτα 3 λεπτά, 60°C, ταχύτητα 2. Ενώ λιώνει η σοκολάτα, τοποθετείτε τα φορμάκια σε φόρμα για cupcakes.
  • Βάζετε ένα κουταλάκι λιωμένη σοκολάτα σε κάθε φορμάκι και με ένα πινέλο ή κουταλάκι απλώνετε τη σοκολάτα ώστε να καλυφθούν καλά και τα τοιχώματα.  Επαναλαμβάνετε, αυτή τη φορά όμως επικεντρώνεστε στα τοιχώματατα για να γίνουν πιο ανθεκτικά.  Αφήνετε λίγη σοκολάτα για το γαρνίρισμα και βάζετε την υπόλοιπη σοκολάτα σε φορμάκια σε σχήμα καρδίας.
  • Βάζετε τις φόρμες στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να στερεοποιηθεί τελείως η σοκολάτα.  Η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει και από την προηγούμενη.
  • Πλένετε τον κάδο πολύ καλά και στεγνώνετε πολύ προσεχτικά με χαρτί κουζίνας.  Προσθέτετε το χτυπητήρι και βάζετε τα ασπράδια, το αλάτι και το κρεμόριο. Κλείνετε τον κάδο χωρίς τη μεζούρα και χτυπάτε μαρέγκα 2 λεπτά, ταχύτητα 4.  Κατεβάζετε την ταχύτητα στο 3 και προσθέτετε τη ζάχαρη από το άνοιγμα της μεζούρας ενώ τα μαχαίρια γυρίζουν, μια κουταλιά κάθε φορά.  Κλείνετε την ταχύτητα μόλις τελειώσει η ζάχαρη. 
  • Τοποθετείτε νέα χάρτινα φορμάκια στη φόρμα για cupcakes και προσθέτετε ένα κουταλάκι μαρέγκα στο καθένα.  Τα βάζετε στο φούρνο και ψήνετε 50 λεπτά, 120°C.  Σβήνετε το φούρνο και αφήνετε την πόρτα του φούρνου μισάνοιχτη μέχρι να κρυώσουν και να στεγνώσουν.
  • Όταν είστε έτοιμοι να συναρμολογήσετε τα cupcakes καθαρίζετε και στεγνώνετε τον κάδο σας, βάζετε μέσα το χτυπητήρι και την κρέμα γάλακτος και χτυπάτε στην ταχύτητα 3.5 χωρίς τη μεζούρα.  Παρακολουθείτε από το άνοιγμα της μεζούρας για να μήν κόψει.
  • Αφαιρείτε τα χάρτινα φορμάκια από τη σοκολάτα και από τη μαρέγκα και βγάζετε τις καρδούλες από τις θήκες τους.  Δουλεύετε πολύ προσεκτικά αλλά μην ανησυχείτε γιατί είναι αρκετά ανθεκτικά. 
  • Προσθέτετε 1 κουταλάκι κρέμα στο κάθε cupcake και μία μαρέγκα από πάνω.
  • Γαρνίρετε με λίγη λιωμένη σοκολάτα και προσθέτετε μια σοκολατένια καρδούλα και λίγα χοντροκομμένα, καβουρδισμένα φουντούκια.
  • Φυλάγετε τα τελειωμένα cupcakes σε αεροστεγώς κλειστό δοχείο στο ψυγείο μέχρι να χρειαστεί να τα σερβίρετε.

Συμβουλή Σεφ

Αν η σοκολάτα για γαρνίρισμα έχει πήξει, τη βάζετε στη μεζούρα, προσθέτετε 100 γρ νερό στον κάδο, τον κλείνετε, βάζετε τη μεζούρα στη θέση της και θερμαίνετε 3-5 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 2 για να ξαναμαλακώσει.