Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα

Κρέμα πατάτας με αστακό σε σουβλάκι σιτρονέλας με λαδολέμονο αχινού

Συνταγή για το Thermomix απο τον έλληνα σεφ Μιχαήλ Ντουνέτα

Υλικά

  • 200 γρ πατάτα, ψιλοκομμένη
  • 600 γρ ζωμό κοτόπουλο
  • 80 γρ βούτυρο
  • αλάτι-πιπέρι-μοσχοκάρυδο
  • 5 φύλλα λουϊζας
  • ξύσμα απο ½ πράσινο λεμόνι

Σάλτσα Αχινού

  • 50 γρ χυμό λεμόνι
  • 120 γρ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 40 γρ αχινό, καθαρισμένο
  • 1 αστακό (1 κιλό ολόκληρο ή 450 γρ καθαρισμένο)
  • 3-4 κομμάτια σιτρονέλας (lemon grass)

Εκτέλεση

  • Βάζετε τον αστακό στο σκεύος Varoma και το αφήνετε στην άκρη.
  • Βάζετε στον κάδο τις πατάτες και το ζωμό, κλείνετε, τοποθετείτε το Varoma στη θέση του και ρυθμίζετε 20 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 2.
  • Μόλις τελειώσει ο χρόνος αφαιρείτε τον αστακό, τον ξεφλουδίζετε και κόβετε την ουρά του σε μικρές φέτες ενός εκατοστού (μενταγιόν).  Περνάτε 2 μενταγιόν αστακού στα στικ της σιτρονέλας σαν σουβλάκι.
  • Προσθέτετε στον κάδο το βούτυρο, τα φύλλα λουϊζας, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, το ξύσμα λεμονιού και ρυθμίζετε 1 λεπτό, ταχύτητα 4.
  • Βάζετε την κρέμα πατάτας σε ένα μπολ και την κρατάτε στην άκρη.
  • Καθαρίζετε και στεγνώνετε τον κάδο καλά.
  • Βάζετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα αχινού και ρυθμίζετε 1 λεπτό, ταχύτητα 10.
  • Βάζετε σε κάθε πιάτο κρέμα πατάτας, από πάνω το σουβλάκι αστακού και περιχύνετε με τη σάλτσα αχινού.