Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα
Λικέρ πεπόνι  

Υλικά

  • 300 γρ. πεπόνι
  • 300 γρ. βότκα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. νερό

Εκτέλεση

  • Κόβετε το πεπόνι σε μικρά κομμάτια και το βάζετε σε ένα δοχείο μαζί με τη βότκα το κλείνετε αεροστεγώς και το αφήνετε για 3 μέρες σε θερμοκρασία δωματίου σε σκιερό μέρος.
  • Μετά ρίχνετε τη ζάχαρη και το νερό στον κάδο και το ρυθμίζετε 5 λεπτά 100° ταχύτητα 1. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει καλά.
  • Σουρώνετε το πεπόνι με τη βότκα με τη βοήθεια ενός φίλτρου του καφέ και το αφήνετε στην άκρη.
  • Έπειτα αναμιγνύετε το σιρόπι με το ποτό που φιλτράρατε και το αφήνετε για μια μέρα να ξεκουραστεί και το λικέρ μας είναι έτοιμο. 

Συμβουλή σεφ

Το πεπόνι πρέπει να είναι ώριμο αλλά όχι υπερβολικά μαλακό.  Το λικέρ διατηρείται σε γυάλινο μπουκαλάκι που έχει πλυθεί και αποστειρωθεί.  Όσο περνά ο καιρός το άρωμα του λικέρ γίνεται πιο έντονο.  Διατηρείται μέχρι και ένα χρόνο.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε γλυκίσματα, φρουτοσαλάτες, παγωτά κλπ.