Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα
Κρούστα για ρόστο με λεβάντα  

Υλικά

250 γρ βούτυρο ανάλατο
250 γρ άσπρο ψωμί σε φέτες
φρέσκα αρωματικά (μαϊντανό, βασιλικό, δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη)
φύλα φρέσκας λεβάντας (σε πιο μεγάλη αναλογία)
2 κουταλιές μέλι
1 κουταλάκι μουστάρδα Ντιζόν
1 σκελίδα σκόρδο
μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κρόκο αυγού

Εκτέλεση

  • Χοντροκόβετε τις φέτες ψωμί με το χέρι και τις βάζετε στον κάδο.  Προσθέτετε τα αρωματικά και το σκόρδο και αλέθετε 5- 10 φορές στην ταχύτητα Turbo να αλεστούν.  Αφαιρείτε και αφήνετε κατά μέρος.
  • Πατάτε το κουμπί της ζυγαριάς και ζυγίζετε το βούτυρο σε κομμάτια.  Μαλακώνετε το βούτυρο 2 λεπτά, 50 βαθμούς, ταχύτητα 2.  Προσθέτετε το μέλι, τη μουστάρδα, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αναμιγνύετε στην ταχύτητα 3.  Ενόσω τα μαχαίρια γυρίζουν, ρίχνετε τον κρόκο αυγού απο το άνοιγμα της μεζούρας και αναμιγνύετε λίγα δευτερόλεπτα, ταχύτητα 3.  Προσθέτετε το αλεσμένο ψωμί με τα αρωματικά και αναμιγνύετε 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 6 να γίνει μια μαλακή ζύμη.
  • Απλώνετε τη ζύμη σε λαδόχαρτο και βάζετε ακόμα ένα κομμάτι λαδόχαρτο απο πάνω.  Με ένα πλάστη, ανοίγετε φύλο και το βάζετε στο ψυγείο να σφίξει.
  • Κόβετε στο μέγεθος του ρόστου σας (που έχει ήδη ψηθεί), το απλώνετε στην πλάτη του ρόστου και το τελειώνετε σε δυνατό φούρνο μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει η κρούστα.