Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα
Παγωτό βανίλια με chocolate chips  

Υλικά:

  • 3 κρόκους
  • 60 γρ ζάχαρη
  • 15 γρ ζάχαρη βανίλια Thermomix
  • 300 γρ φρέσκα κρέμα (ολόπαχη)
  • 150 γρ γάλα (για παγωτά προτιμάτε το ολόπαχο)
  • 50 γρ chocolate chips

Εκτέλεση:

  1. Βάζετε στον κάδο τη ζάχαρη και τους κρόκους. Αναμιγνύετε 50 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 3, μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες και να ξανθίνει.
  2. Προσθέτετε το γάλα και την κρέμα και ψήνετε 9 λεπτά, 90° , ταχύτητα 4.
  3. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και το βάζετε σε παγοθήκες στον ψυκτικό θάλαμο μέχρι να παγώσει εντελώς.
  4. Βάζετε τα παγάκια/παγωτό στον κάδο και αναμιγνύετε 30 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 6 μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.  Προσθέτετε το χτυπητήρι και ρυθμίζετε 20 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 4.
  5. Προσθέτετε τα chocolate chips και αναμιγνύετε λίγα δευτερόλεπτα, ταχύτητα 3.  Άν το παγωτό είναι λίγο υγρό, το βάζετε για λίγο στην κατάψυξη πρίν σερβίρετε.
  6. Σερβίρετε με γκανάς και καραμέλα με καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Συμβουλή Σέφ:

Σερβίρετε αμέσως ή το βάζετε στην κατάψυξη για αργότερα.  Το βγάζετε απο την κατάψυξη και το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 2-3 λεπτά πριν σερβίρετε.