Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα
Υγιεινή Τάρτα Φρούτων
(κατάλληλη και για αυστηρούς χορτοφάγους και ωμοφάγους)

Υλικά:

Βάση:

  • 200 γρ αμύγδαλα μουλιασμένα σε νερό και στραγγισμένα (ή και αφυδατωμένα για ωμοφάγους)
  • 200 γρ φοινίκια χωρίς κουκούτσια
  • 20 γρ ινδοκάρυδο


Κρέμα για γέμιση:

  • 80 γρ ρύζι
  • 50 γρ αμύγδαλα ή φουντούκια
  • 500 γρ νερό
  • 1 κουταλιά ζάχαρη βανίλιας
  • 70 γρ μέλι
  • λίγο λάδι λιναρόσπορου (προαιρέτικο)
  • 20 γρ κόρν φλάουερ


Φρέσκα ακτινίδια και φράουλες για διακόσμηση

ινδοκάρυδο για γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζετε πρώτα τη βάση. Αλέθετε τα αμύγδαλα για τη βάση 2 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 8
  • Προσθέτετε τα φοινίκια και το ινδοκάρυδο και αλέθετε 15-20 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 5.
  • Πιέζετε το μείγμα σε φόρμα τάρτας ώστε να καλύψετε τη βάση και τα τοιχώματα.  Είναι πιο εύκολο με βρεγμένα δάχτυλα.
  • Βάζετε το ρύζι στον κάδο και αλέθετε 1 λεπτό στην ταχύτητα 8.
  • Προσθέτετε τα αμύγδαλα ή τα φουντούκια και αλέθετε 20 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 8.
  • Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά για την κρέμα και ρυθμίζετε 6 λεπτά, 90 βαθμούς,  στην ταχύτητα 4.  Χτυπάτε 30 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 9 για να γίνει πιο λεία.  Αδειάζετε μέσα στη βάση από αμύγδαλα/φοινίκια.  Τοποθετείτε τα φρούτα σε όμορφο σχηματισμό και αν θέλετε γαρνίρετε με ινδοκάρυδο.  Αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρετε..