Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα

Σφυρίδα σε σάλτσα απο μαυρομάτικα με σπανάκι, μυρώνια και λουίζα

Συνταγή για το Thermomix απο τον έλληνα σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη


Υλικά

  • 1 σφυρίδα ή 1 φαγκρί (1 κιλό περίπου) φιλεταρισμένη
  • 20 κομμάτια μαυρομάτικα
  • 700 γρ νερό
  • 250 γρ σπανάκι, μόνο φύλα κομμένα
  • 2 μικρά ματσάκια μυρώνια, καθαρισμένα και κομμένα
  • 1 μικρό ματσάκι λουίζα, καθαρισμένη και σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 45 γρ ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

 


Εκτέλεση

  • Βάζετε στον κάδο τα μαυρομάτικα, το νερό και ψήνετε 15 λεπτά, 100° C, αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα κουτάλι. Προσθέτετε λίγο αλάτι και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 10 λεπτά. (ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται απο το φασόλι)
  • Σουρώνετε τα μαυρομάτικα και κρατάτε το ζωμό και τα μαυρομάτικα στην άκρη.
  • Βάζετε σε ένα μπολ το σπανάκι, τα μυρώνια και τη λουίζα, ανακατεύετε και τα βάζετε στο καλαθάκι.
  • Βάζετε στον κάδο το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και ρυθμίζετε 3 λεπτά, 100° C, ταχύτητα 4.
  • Προσθέτετε το ζωμό απο τα μαυρομάτικα, αλάτι, πιπέρι και νερό μέχρι την ένδειξη του ½ λίτρου.
  • Βυθίζετε στον κάδο το καλαθάκι, κλείνετε, και τοποθετείτε το σκεύος Varoma στη θέση του. Αλατοπιπερώνετε τη σφυρίδα, τη βάζετε στο σκεύος Varoma, το κλείνετε και ρυθμίζετε 25 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 1.
  • Ελέγχετε τα χορταρικά αν είναι έτοιμα στα 15 λεπτά περίπου.
  • Σερβίρετε σε βαθύ πιάτο τα χορταρικά, απο πάνο το ψάρι με το ζωμό του και τα μαυρομάτικα. Απο πάνω σπάτε δύο ψωμάκια με τυρί που έχετε προηγουμένως ζεστάνει.