Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα
Γρανίτα

Σορμπέ

  • 30 γρ ζάχαρη
  • 250 γρ φράουλες κατεψυγμένες ή άλλο φρούτο
  • 100 γρ παγάκια
  • ¼ λεμόνι καθαρισμένο και χωρίς κουκουτσι
  • 1-2 κουταλιές χυμό ή νερό

Σιρόπι

  • 100 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ νερό
  • 200 γρ παγάκια

Εκτέλεση

  • Ζυγίζετε τη ζάχαρη στον κάδο και αλέθετε σε άχνη 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 10.
  • Προσθέτετε τις φράουλες, τα παγάκια, το λεμόνι και το χυμό και ρυθμίζετε στην ταχύτητα 9 βοηθώντας με τη σπάτουλα από το άνοιγμα της μεζούρας.  Αν είναι στεγνό προσθέτετε χυμό και επαναλαμβάνετε μέχρι να γίνει λείο. 
  • Τοποθετείτε τη μεζούρα στη θέση της πάνω από το μείγμα και ρυθμίζετε 20 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 4 να γίνει αφρούγιο.  Αφαιρείτε σε μπολ και βάζετε στην κατάψυξη.
  • Βάζετε τη ζάχαρη και το νερό για το σιρόπι στον κάδο και ρυθμίζετε 10 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 2, χωρίς τη μεζούρα.  Αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε στην κατάψυξη.
  • Όταν είστε έτοιμοι να φτιάξετε τη γρανίτα, βάζετε 200 γρ παγάκια στον κάδο και θρυμματίζετε στην ταχύτητα Turbo.  Αφαιρείτε σε μπολ και βάζετε στην κατάψυξη.
  • Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε, βάζετε στον κάδο το σορμπέ και το σιρόπι, αφαιρείτε τη μεζούρα και αναμιγνύετε λίγα δευτερόλεπτα, ταχύτητα 3 παρακολουθώντας από το άνοιγμα της μεζούρας.  Προσθέτετε το θρυμματισμένο πάγο από το άνοιγμα της μεζούρας και ενώ τα μαχαίρα γυρίζουν στην ταχύτητα 3.
  • Σερβίρετε αμέσως με καλαμάκι.