Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα
Γιαουρτοπαγωτό σοκολάτας  
Υλικά
  • 150 γρ μαύρη ζάχαρη
  • 100 γρ σοκολάτα γάλακτος
  • 50 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 20 γρ κακάο
  • 120γρ φρέσκα κρέμα
  • ½ μεζούρα κονιάκ
  • 1 κουταλιά ζάχαρη βανίλιας Thermomix
  • 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
  • 1κιλό γιαούρτι στραγγιστό light
Εκτέλεση
  • Βάζετε στον κάδο τη ζάχαρη και αλέθετε 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 9.
  • Προσθέτετε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και αλέθετε 6 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 6.
  • Ακολούθως προσθέτετε το κακάο, τη φρέσκα κρέμα, το κονιάκ, τη βανίλια, το αλάτι και ρυθμίζετε 5 λεπτά, 50°, ταχύτητα 3.
  • Τέλος προσθέτετε το γιαούρτι και αναμιγνύετε 8 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 6.
  • Το αδειάζετε σε ένα δοχείο και το τοποθετείτε στη κατάψυξη. Είναι καλύτερα να το ανακατώνετε ανά δύο ώρες μέχρι να πήξει για να μην δημιουργηθούν κρυστάλλοι.
  • Το παγωτό αυτό δεν χρειάζεται ξανά χτύπημα.