Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα
Ταλιατέλες του κηπουρού  

Υλικά

  • 500 γρ. ώριμες ντομάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 μελιτζάνες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 μεζούρα λευκό κρασί
  • 30 γρ. αλεύρι
  • 2 κουταλιές κάπαρη
  • 200 γρ. ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • 300 γρ. φρέσκες ταλιατέλες κατά προτίμηση
  • αλάτι
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Βάζετε στον κάδο τις ντομάτες κομμένες στη μέση και πατάτε δύο φορές το κουμπί turbo.  Αδειάζετε σε ένα δοχείο.
  • Βάζετε στον κάδο το σκόρδο και το κόβετε 5 δευτερόλεπτα ταχύτητα 5.  Προσθέτετε τις μελιτζάνες και το ελαιόλαδο και ρυθμίζετε 8 λεπτά 100°  αντίστροφη κίνηση ταχύτητα κουτάλι.  Στα 4 λεπτά προσθέτετε το κρασί από το άνοιγμα της μεζούρας.
  • Προσθέτετε τις ντομάτες, το αλεύρι, την κάπαρη, τις ελιές, τη ρίγανη και ρυθμίζετε 15 λεπτά 100° αντίστροφη κίνηση ταχύτητα κουτάλι.  Αδειάζετε σε δοχείο και διατηρείτε ζεστή τη σάλτσα.
  • Πλένετε τον κάδο και βάζετε 1 ½ λίτρο ζεστό νερό, αλάτι και τις ταλιατέλες και ρυθμίζετε τόσα λεπτά όσα αναφέρει ο κατασκευαστής στον πακέτο 100° ταχύτητα 1.
  • Σουρώνετε τις ταλιατέλες και αδειάζετε στη σάλτσα, ανακατεύετε, πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και λίγο πιπέρι και σερβίρετε.