Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα
Γλάσο βουτύρου για cupcakes

Υλικά

  • 480 γρ ζάχαρη άχνη
  • 120 γρ βούτυρο σε μικρούς κύβους (αφήστε έξω από το ψυγείο να μαλακώσει)
  • 1 κουταλιά ζάχαρη βανίλιας Thermomix
  • 1-3 κουταλιές γάλα
  • λίγο χρώμα (προαιρετικό)

Εκτέλεση

  • Τοποθετείτε το χτυπητήρι στα μαχαίρια, προσθέτετε το βούτυρο και ρυθμίζετε 20 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 3.
  • Προσθέτετε τη ζάχαρη βανίλιας και 120 γρ ζάχαρη άχνη και ρυθμίζετε 20 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 3.  Επαναλαμβάνετε με 120 γρ ζάχαρη άχνη ακόμα 3 φορές.
  • Προσθέτετε το γάλα (και το χρώμα αν θέλετε) και ρυθμίζετε 30 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 3.  (βάζετε το γάλα μια κουταλιά κάθε φορά μέχρι να έχετε ένα μείγμα λείο και μαλακό για να πιέζεται εύκολα από το κορνέ)
  • Βάζετε το μείγμα σε κορνέ με μύτη σε σχήμα αστεριού και πιέζετε πάνω στα cupcakes.  Αν δεν έχετε κορνέ απλώνετε το γλάσο με μια σπάτουλα την ώρα της διακόσμησης.     

Συμβουλή σεφ

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το γλάσο σαν βάση για να φτιάξετε διάφορες παραλλαγές.

Frosting μους σοκολάτας

Χρησιμοποιείτε 400 γρ ζάχαρη, αντικαταστείστε τη ζάχαρη βανίλιας με 1 κουταλιά σκόνη σοκολάτας και προσθέστε 250 γρ γκανάς στη θέση του γάλακτος.  Αν φτιάξετε το γκανάς με σοκολάτα γάλακτος αντί για κουβερτούρα μαύρη να αντικαταστήσετε τη σκόνη σοκολάτας με κακάο.  Η μους θα έχει πιο ανοικτό χρώμα και γαρνίρετε με αλεσμένα χαλεπιανά.

Γλάσο βουτύρου με καραμέλα

Χρησιμοποιείτε 300 γρ ζάχαρη, και αντικαταστείτε τη ζάχαρη βανίλιας με 3 κουταλιές σος καραμέλας.

Γλάσο βουτύρου με κανέλα

Απλά προσθέτετε 1 κουταλάκι κανέλα στη θέση του χρώματος.

Συμβουλή Σεφ

Αν θα φτιάξετε τη δική σας ζάχαρη άχνη στο Thermomix, αλέθετε την μισή ποσότητα πρώτα για 1 ½ λεπτό και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία για την υπόλοιπη ζάχαρη.