Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα
Κρεπ Σουζέτ

Ζύμη

  • 250 γρ αλεύρι
  • 500 γρ γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι

Σάλτσα πορτοκαλιού

  • 1 λεμόνι
  • 4 πορτοκάλια
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ βούτυρο
  • 30 γρ λικέρ πορτοκαλιού (Cointreau, Grand Marnier)

Εκτέλεση

  • Τοποθετείτε όλα τα υλικά για τη ζύμη στον κάδο και ρυθμίζετε 20 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 4.  Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί τουλάχιστον ½ ώρα.
  • Βάζετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μικρό τηγάνι και όταν ζεσταθεί αφαιρείτε το λάδι σε ένα πυρίμαχο σκεύος.  Βάζετε 2-3 κουταλιές (ανάλογα με το τηγάνι) από το μείγμα ανακινώντας το τηγάνι για να απλώσει στον πάτο ομοιόμορφα.
  • Μόλις αρχίσει να βγάζει φουσκάλες αέρα, γυρίζετε την κρέπα από την άλλη μεριά.  Όταν είναι έτοιμη τη βάζετε σε ένα πιάτο και την πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη πριν βάλετε την επόμενη κρέπα από πάνω.  Βουτάτε ένα χαρτί κουζίνας στο ελαιόλαδο και αλείφετε το τηγάνι πριν προσθέσετε μείγμα για την κάθε επόμενη κρέπα.
  • Εν τω μεταξύ, βάζετε στον κάδο τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού και των 2 πορτοκαλιών (χωρίς το άσπρο) και  αλέθετε 10 δευτερόλεπτα, γυρίζοντας σταδιακά από την ταχύτητα 5 μέχρι 10.  Βεβαιωθείτε ότι το μείγμα είναι καλά αλεσμένο διαφορετικά επαναλαμβάνετε.
  • Κόβετε τις φλούδες των άλλων  2 πορτοκαλιών με ένα κοφτερό μαχαίρι σε πολύ λεπτές λωρίδες και τις προσθέτετε στον κάδο.
  • Προσθέτετε το χυμό από το λεμόνι και όλα τα πορτοκάλια,  το βούτυρο και το λικέρ πορτοκαλιού και ρυθμίζετε 8 λεπτά, θερμοκρασία  Varoma, ταχύτητα 2
  • Όταν τελειώσει ο χρόνος, περιχύνετε τη σάλτσα πάνω στις κρέπες.
  • Για να τις σερβίρετε μπορείτε να τις διπλώσετε στη μέση δύο φορές ή να τις τυλίξετε σε ρολά.

Σημείωση - Η συνταγή αυτή είναι μετάφραση από την ιστοσελίδα του ptit chef http://www.petitchef.es/tags/recetas/crepes-suzette-thermomix