Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα
Creme Brulee  

Υλικά

  • 400 γρ. ολόπαχη φρέσκα κρέμα ή φρέσκα κρέμα Thermomix
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλιά ζάχαρη βανίλιας
  • 6 μεγάλα αυγά ή 8 κρόκους
  • 500 γρ κατεψυγμένα μούρα (raspberries)
  • Καστανόχρωμη ζάχαρη για διακόσμηση

Εκτέλεση

  • Τοποθετείτε το χτυπητήρι πάνω στα μαχαίρια και βάζετε όλα τα υλικά στον κάδο.  Ρυθμίζετε 15 λεπτά 90° ταχύτητα 3.  Αν η φρέσκα κρέμα είναι παγωμένη ίσως χρειαστούν ακόμα 3 - 10 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Αφαιρείτε το χτυπητήρι και ελέγχετε αν η κρέμα είναι απολύτως λεία.  Αν όχι, χρησιμοποιείστε τη διαδικασία διάσωσης πιο κάτω.
  • Καλύπτετε τη βάση μιας πιατέλλας (ή ατομικών δοχείων) με τα μούρα και αδειάζετε την κρέμα από πάνω.
  • Αφήνετε να κρυώσει λίγο και την βάζετε στο ψυγείο για μερικές ώρες.
  • Ραντίζετε την ζάχαρη πάνω στην κρέμα και την λειώνετε χρησιμοποιώντας φλογοβόλο ή εναλλακτικά βάζετε την κρέμα στο γκριλ.

Διαδικασία Διάσωσης

Αν χρειαστεί να διασώσετε μια κρέμα αυγών που έχει σβολιάσει απλώς χρειάζεστε ένα Thermomix.  Προσθέτετε 30 γρ κρύο γάλα ή φρέσκα κρέμα και αναμιγνύετε για 30 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 8.  Αδειάζετε αμέσως..