Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα
Κρέμα Bavaroise με λεμόνι  

Υλικά

  • 150 γρ. ζάχαρη
  • φλούδα ενός λεμονιού (το κίτρινο του μέρος μόνο)
  • 200 γρ. χυμό λεμονιού
  • 500 γρ. νερό
  • 2 φακελάκια τζέλλυ λεμονιού
  • 1 κονσέρβα γάλα εβαπορέ (410 γρ.)
  • 6-8 μπισκότα σαβουαγιάρ
  • ½ μεζούρα τζιν ή κάποιο άλλο λικέρ της αρεσκείας σας (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

  • Βάζετε σε εντελώς στεγνό κάδο τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού και ρυθμίζετε 15-20 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 9 μέχρι να γίνει άχνη.
  • Προσθέτετε το νερό μαζί με το τζέλλυ λεμονιού και ρυθμίζετε 7 λεπτά 80° ταχύτητα 5.
  • Όταν τελειώσει ο χρόνος προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το γάλα εβαπορέ και ρυθμίζετε μερικά δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 5 μέχρι να  γίνει ένα ομογενές μείγμα.
  • Βάζετε το μείγμα σε μια φόρμα στρογγυλή με τρύπα στη μέση, λίγο βρεγμένη. Από πάνω τοποθετείτε τα μπισκότα, μουλιασμένα στο τζιν, αν επιθυμείτε.
  • Τοποθετείτε στο ψυγείο μέχρι να πήξει.
  • Για να το ξεκολλήσετε από τη φόρμα, τοποθετείτε τη βάση της φόρμας σε ζεστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ  -  Αν είναι η εποχή της φράουλας ή του βατόμουρου, γεμίζετε το κέντρο με φρέσκα κρέμα και στολίζετε με τα φρέσκα φρούτα.