Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα
Τσίλι κον κάρνε

Υλικά:

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πιπέρι πράσινο καυτερό (jalapeno) σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο στα τέσσερα
  • 20 γρ ελαιόλαδο
  • ¼ κουταλάκι σκόνη τσίλι
  • ¼ κουταλάκι αλεσμένο κόλιαντρο ξηρό
  • ¼ κουταλάκι αλεσμένη κανέλα
  • ¼ κουταλάκι ρίγανη
  • ¼ κουταλάκι αλεσμένο κύμινο
  • 400 γρ ντομάτες κονσέρβα
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 400 γρ φασόλια κόκκινα (kidney beans) σε κονσέρβα
  • 450 γρ κιμά

Εκτέλεση

  • Ρυθμίζετε τα μαχαίρια στην ταχύτητα 8 και ρίχνετε το σκόρδο και το πράσινο πιπέρι από το άνοιγμα της μεζούρας να ψιλοκοπούν.
  • Ρυθμίζετε τα μαχαίρια στην ταχύτητα 4 ½ και ρίχνετε το κρεμμύδι από το άνοιγμα της μεζούρας να χοντροκοπεί.
  • Καθαρίζετε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα, προσθέτετε το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά  και σοτάρετε 3-5 λεπτά, 100°, ταχύτητα 1.
  • Προσθέτετε τις ντομάτες και τα μισά φασόλια και πολτοποιείτε 1 λεπτό, ταχύτητα 9.
  • Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τα υπόλοιπα φασόλια και ψήνετε 10 λεπτά, 100°, ταχύτητα 1. Ελέγχετε αν είναι αρκετά καυτερό για τα γούστα σας και προσθέτετε σκόνη τσίλι ανάλογα.
  • Προσθέτετε τον κιμά σπρώχνοντας τον κάτω από τη σάλτσα με τη σπάτουλα και ψήνετε 10 λεπτά, 100°,  αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα κουτάλι

Συμβουλή σεφ

Συνοδεύεται με ρύζι, ψωμί αραβόσιτου, μακαρόνια, πατάτες (jacket), tortilla chips ή nachos .  Γαρνίρετε με χοντραλεσμένο τυρί τύπου cheddar.