Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα
Ρολά Κοτόπουλου με Γλυκόξινη Σάλτσα  

Υλικά για δύο ρολά

  • 4-6 στήθη κοτόπουλου ανοιγμένα και χτυπημένα λεπτά
  • 16 λωρίδες μπέϊκον
  • 4-6 μεγάλες φέτες χαμ γαλοπούλας
  • 4-6 λεπτές φέτες τυρί (slices)
  • ξηρά δαμάσκηνα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λαδόχαρτο ψησίματος
  • μικρές πατατούλες (new potatoes) και λαχανικά (π.χ. καρόττο)

Σάλτσα

  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
  • 50 γρ. ξύδι
  • 100 γρ. νερό
  • 50 γρ. μουστάρδα
  • 150 γρ. κέτσαπ Thermomix
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 1 τενεκεδάκι Πέπσι ή Κόκα Κόλα

Εκτέλεση

  • Απλώνετε σε σειρά 8 λωρίδες μπέϊκον πάνω στο λαδόχαρτο και αφού αλατοπιπερώσετε τα στήθη κοτόπουλου τα απλώνετε και αυτά πάνω από το μπέϊκον.  Καλύπτετε το κοτόπουλο με τις φέτες χαμ και μετά με τις φέτες τυριού. Τελειώνετε με μια σειρά δαμάσκηνα.
  • Τυλίγετε σφικτά σε σχήμα ρολού με τη βοήθεια του λαδόχαρτου και μετά στριφογυρίζετε τις άκρες του λαδόχαρτου για να το κλείσετε.
    Με μια οδοντογλυφίδα κάνετε μικρές τρυπίτσες και βάζετε τα ρολά στο βαθύ δίσκο του Varoma.
  • Προσθέτετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα στον κάδο του Thermomix και πολτοποιείτε προσεχτικά για 30 δευτερόλεπτα αρχίζοντας από την ταχύτητα 5 μέχρι το 10.
  • Πλένετε τις πατάτες και τις κόβετε αναλόγως (αν είναι μεγάλες τις κόβετε στα δύο) και τις τοποθετείτε στο καλαθάκι.  Καθαρίζετε τα λαχανικά και τα προσθέτετε στο δίσκο με τα ρολά. 
  • Τοποθετείτε το καλαθάκι και το Varoma στη θέση τους και ψήνετε 45 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 1.
  • Αν τα λαχανικά σας δεν χρειάζονται πολύ ψήσιμο, τα προσθέτετε στα τελευταία 15 με 20 λεπτά αναλόγως.
  • Αφήνετε να πέσει η θερμοκρασία των ρολών για λίγα λεπτά, αφαιρείτε το λαδόχαρτο και τα κόβετε προσεκτικά σε φέτες.  Τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα με τις πατάτες και τα λαχανικά και περιχύνετε τη σάλτσα από πάνω.

Συμβουλή του Σέφ
Όταν βάλετε τα ρολά και τα λαχανικά στο δίσκο του Varoma να είστε προσεκτικοί ώστε να αφήσετε χώρο για να περνά ο ατμός.