Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα
Κοτόπουλο με ελιές
 

Υλικά

  • 500γρ. στήθος κοτόπουλου σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 40γρ. ελαιόλαδο
  • 40γρ. βούτυρο
  • 1 μεζούρα λευκό κρασί
  • αλάτι
  • 90γρ πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσια
  • Λίγο βασιλικό φρέσκο κατά προτίμηση ή ξερό

Μαρινάρα για το κοτόπουλο

  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 4-5 κόκκους μαύρου πιπεριού
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

  • Σε ένα δοχείο βάζετε το κοτόπουλο και όλα τα υλικά της μαρινάρας ανακατεύετε και αφήνετε να μαριναρισθούν για 1 ώρα.
  • Βάζετε στον κάδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανοίγετε στην  ταχύτητα 5 να κοπούν.
  • Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το βούτυρο και ρυθμίζετε 2 λεπτά 100° ταχύτητα 2.
  • Τοποθετείτε το χτυπητήρι στα μαχαίρια, ρίχνετε στον κάδο το κοτόπουλο και ρυθμίζετε 5 λεπτά 100° αντίστροφη κίνηση ταχύτητα 1.
  • Προσθέτετε το κρασί, το αλάτι και ρυθμίζετε 15 λεπτά 100° αντίστροφη κίνηση ταχύτητα κουτάλι.
  • Προσθέτετε τις ελιές  και ρυθμίζετε 2 λεπτά 100°  αντίστροφη κίνηση ταχύτητα κουτάλι.
  • Πασπαλίζετε με το βασιλικό και σερβίρετε.