Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα

Καλτσονάκια με τυρί και χαμ

 

 


Υλικά

Ζύμη πολλαπλής χρήσης

  • 250 γρ χυμό πορτοκάλι
  • 120 γρ φυστικέλαιο
  • 500 γρ αλεύρι ζαχαροπλαστικής
  • 2 κουταλάκια μπέϊκινγκ πάουντερ

Γέμιση

  • 500 γρ χοντροκομμένο τυρί τύπου ένταμ
  • 500 γρ χοντροκομμένο χαμ


Εκτέλεση

  • Βάζετε όλα τα υλικά για τη ζύμη στον κάδο και ρυθμίζετε 10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 4 να αναμιχθούν. 
  • Ζυμώνετε 1 λεπτό, ταχύτητα στάχυ.
  • Αφαιρείτε τη ζύμη σε ένα μπολ, σκεπάζετε με πετσέτα και αφήνετε να ξεκουραστεί για ½ ώρα.
  • Κλείνετε τον κάδο και ανοίγετε στην ταχύτητα 6.  Ενώ τα μαχαίρια γυρίζουν, ρίχνετε το τυρί από το άνοιγμα της μεζούρας να αλεστεί.  Αδειάζετε σε μπολ και αφήνετε στην άκρη.
  • Επαναλμβάνετε τη διαδικασία αυτή με το χαμ στην ταχύτητα 5.  Προσθέτετε το χαμ στο τυρί και αναμιγνύετε ελαφρά.
  • Ανοίγετε τη ζύμη φύλλο σε στενόμακρα κομμάτια και απλώνετε τη γέμιση από πάνω.  Καλύπτετε με δεύτερο φύλλο και τα κόβετε σε ότι σχήμα θέλετε.
  • Τα βάζετε σε ταψί και ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.