Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα
Μπισκότα βουτύρου με χαλεπιανά και cranberries

Υλικά

  • 60 γρ ζάχαρη
  • 300 γρ αλεύρι φαρίνα
  • 40 γρ κόρν φλάουερ
  • 250 γρ βούτυρο ανάλατο σε κύβους
  • 100 γρ χαλεπιανά
  • 100 γρ αποξηραμμένα cranberries
  • 150 γρ άσπρη σοκολάτα

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150ο  και απλώνετε λαδόχαρτο σε ένα ταψί.

Εκτέλεση

  • Βάζετε τη ζάχαρη στον κάδο και αλέθετε 20 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα Τurbo.
  • Προσθέτετε το αλεύρι, το κόρν φλάουερ και το βούτυρο και αναμιγνύετε 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5.
  • Ζυμώνετε το μείγμα 40 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα στάχυ.
  • Προσθέτετε τα μούρα και τα χαλεπιανά από το άνοιγμα της μεζούρας κα πατάτε το κουμπί Turbo 4-5 φορές στιγμιαία
  • Πλάθετε το μείγμα σε ρολό στρογγυλό ή ελλειπτικό με τη βοήθεια λαδόχαρτου και το βάζετε στο ψυγείο για ½ με 1 ώρα.  Κόβετε μπισκότα σε φέτες και τα τοποθετείτε στο ταψί.  Ψήνετε 20-30 λεπτά.  Αφήνετε τα μπισκότα στο ταψί για 10 λεπτά μετά που θα ψηθούν για να κρυώσουν και να μήν σπάσουν όταν τα μετακινήσετε.
  • Κόβετε την άσπρη σοκολάτα σε κομμάτια και την τοποθετείτε στον κάδο.  Αλέθετε λίγα δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 8 και λειώνετε 5 λεπτά, 50°, ταχύτητα 1.
  • Αδειάζετε τη λιωμένη σοκολάτα σε ένα μπολ και βουτάτε μέσα τα μπισκότα να καλυφθεί η μία πλευρά.  Τα τοποθετείτε σε λαδόχαρτο μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα και να πήξει.
Απολαύστε τα!